Соціум

Театр знову дихає мистецтвом

Минулого понеділка на малій сцені обласного музично-драматичного театру ім. М.Старицького відбулася вистава “Сватання на Гонча-рівці”, яку побачили учні міських шкіл. Разом з цим твором української класики та ще двома виставами з репертуару театру актори планують об’їздити всю область. Гастрольний тур стане своєрідною низкою репетицій перед відкриттям театрального сезону 23 вересня. “Продемонструвати учням безсмертну творчість вітчизняних авторів просто необхідно, у них — фундамент принципів суспільного устрою, традицій, менталітету, те, що вічно залишатиметься притаманним українцям, — розповідає режисер вистави, якою розпочали гастрольний тур, Леонід Диса. — Мене дуже пригнічує, що сучасність вимагає спрощення високоморальних понять, вбиває щось вічне, глибоке. Нині молодь не притягнеш до хорошої книжки, тому хочеться показати класику без осучаснення в нашому театрі”.

Паралельно гастрольним поїздкам театр кипить підготовкою до прем’єр сезону. Так, щоденно шліфує акторські навички майже весь колектив театру, готуючи виставу “Циганка Аза”. Її режисує запрошений з Києва Мирослав Гринишен. Про його вміння відтворювати класику на сцені хмельницький глядач знає з постановки “Майська ніч”, яка пройшла в музично-драматичному театрі минулого сезону. Вдячна публіка охрестила роботу однією з кращих, представлених на сцені у минулому сезоні. Але якщо підготовка до “Майської ночі” була короткотривалою, то “Циганка Аза” готується ретельніше, тому хороших сподівань на цю прем’єру вдвічі більше.

Не лише сценічними новинками радуватиме театр з 23 вересня, але й незмінно помірною вартістю квитків. Це теж має прихилити глядача до театру і підтверджує безсмертну істину, що мистецтво вище всього матеріального.

У цьому театральному сезоні театр сяятиме новими акторами-зірочками — учнями театральної студії, набір до якої триває.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *