Соціум

Ініціативи для міської громади

Відбулося засідання громадської ради при виконавчому комітеті міської ради, в ході якого заслухали інформацію голови ради Зої Діденко та керівників постійних комітетів про хід виконання плану роботи ради на 2011 рік.

Відбулося засідання громадської ради при виконавчому комітеті міської ради, в ході якого заслухали інформацію голови ради Зої Діденко та керівників постійних комітетів про хід виконання плану роботи ради на 2011 рік.

Голова комітету з питань соціального захисту, сім’ї та охорони здоров’я Ігор Ратушний розповів про проведену у квітні на майданчику біля кінотеатру ім. Т.Шевченка акцію “Вільний мікрофон”, а також про те, що комітет розробив анкету соціологічного опитування для вивчення громадської думки хмельничан щодо актуальних питань з життя міста. Узагальнені результати опитування та конкретні пропозиції щодо роботи влади будуть внесені для розгляду та відповідного реагування виконавчому комітету.
Голова комітету з питань освіти, культури і туризму Франц Міцінський поінформував про участь членів комітету у роботі створеної при виконкомі робочої групи з вивчення роботи кінотеатру ім. Т.Шевченка та внесення пропозицій щодо подальшого його функціонування. Також повідомив про заплановану на червень зустріч широкого кола представників місцевих громадських організацій за “круглим столом” на тему: “Робота організацій поляків міста й області у напрямку відродження польської культури на Поділлі”.

Голова комітету з питань екології, благоустрою та розвитку міста Анатолій Навроцький доповів про результати проведеного комітетом моніторингу діяльності організацій співвласників багатоквартирних будинків міста та вніс конкретні пропозиції щодо роботи міського управління житлово-комунального господарства спільно з громадською радою у напрямку покращення інформаційно-роз’яснювальної роботи у цій сфері та надання консультативної і практичної допомоги ОСББ. Член комітету Тетяна Сафіулліна внесла пропозицію організувати конкурс відеофільмів, звернувшись до жителів міста підтримувати своє рідне місто у чистоті.

Члени ради заслухали також інформацію директора департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів міської ради Володимира Швеця про те, що міська рада розпочала надання жителям міста за чергою земельних ділянок для будівництва індивідуальних житлових будинків та про зміни до законодавства України, якими скасовано зобов’язання громадян вносити кошти на розвиток інженерно-транс-портної інфраструктури масивів індивідуальної забудови, у зв’язку з чим суттєво гальмується перспектива розвитку цих мікрорайонів. Члени ради ухвалили звернення до хмельничан, які, на відміну від жителів багатьох інших обласних центрів України, мають можливість отримати у власність земельні ділянки для житлового будівництва, з розумінням поставитись до фінансової скрути, у якій знаходиться міський бюджет, та долучитись до будівництва інженерно-транспортної мережі за рахунок власних коштів.

Також, реагуючи на численні звернення мешканців міста щодо випадків розміщення у місті реклами сумнівного змісту, та такої, що відверто порушує норми суспільної моралі, громадська рада ухвалила відповідне звернення до власників носіїв та розповсюджувачів зовнішньої реклами.

Вл. інф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *