Соціум

Ксенія Ляпіна закликала тиснути на уряд…

У понеділок на запрошення Асоціації Хмельницьких ринків у нашому місті побувала заступник голови комітету з питань промислової, регуляторної політики та підприємництва Верховної Ради Ксенія Ляпіна, яка зустрілася з підприємцями та керівництвом міста.

У понеділок на запрошення Асоціації Хмельницьких ринків у нашому місті побувала заступник голови комітету з питань промислової, регуляторної політики та підприємництва Верховної Ради Ксенія Ляпіна, яка зустрілася з підприємцями та керівництвом міста.

У своєму діалозі з підприємцями парламентарій, зокрема, наголосила на тих складнощах, які нині виникають у Верховній Раді при підготовці та розгляді законопроектів, котрі мають прямий вплив на підприємницьке середовище в країні. На її думку, нинішня “бравурна, поспішна законотворча діяльність уряду та парламентської більшості приносить тільки шкоду”, адже за нею не видно жодної конструктивної дискусії, а ціла низка законопроектів розробляється урядом поспішно й непрофесійно. Вона дала негативну оцінку тому, як розглядаються доповнення і зміни до Податкового кодексу, зокрема у частині розгляду механізму відшкодування ПДВ, спрощеного оподаткування, зміни до якого не потрапляють на розгляд Верховної Ради. Окрему оцінку пані Ляпіна дала проблематиці Митного кодексу, який містить норми, що нагадують методи репресій 1937 року й відверто заохочують “чорний” імпорт у країні, водночас руйнуючи законослухняний “білий” імпорт. Різку оцінку вона дала новим нормам реєстрації суб’єктів підприємництва, проблематиці скандального скасування ПДВ для деяких з них, а потім його незаконного відновлення.

На її думку, уряд у своїй законотворчості працює лінійно, не аналізуючи наслідків і перспектив такої діяльності, тож якщо і є в цих його ініціативах якийсь позитив, то складається враження, що він з’явиться лише тоді, коли уряд відчує на собі тиск підприємницького середовища. Власне, до таких силових методів впливу на уряд та парламент пані Ляпіна ненав’язливо і закликала присутніх. Відповіла вона і на ряд запитань підприємців й рекомендувала керівництву міста та підприємницьким об’єднанням обласного центру направити знову в уряд та Верховну Раду ряд своїх пропозицій, зокрема про відновлення ринкового збору та перегляду підходів до єдиного податку. Заразом вона дала, по суті, критичну оцінку законодавчим ініціативам своєї колеги, голови комітету Наталії Королевської, які вважає нереалістичними і популістськими. А після зустрічі у сесійній залі міської ради вона продовжила цю розмову вже безпосередньо з міським головою Сергієм Мельником та його заступниками, у якій взяв участь і народний депутат України Лев Бірюк.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *