Соціум

Кам’янчанка Марічка Муляр перемогла на білоруському “Rush-2011”

Міжнародний фестиваль зі скелелазіння “Rush” (дисципліна боулдеринг) проходить вже вчетверте. Цього разу до Мінська з’їхалися кращі спортсмени з Росії, Литви, Латвії, Білорусі та України.

Міжнародний фестиваль зі скелелазіння “Rush” (дисципліна боулдеринг) проходить вже вчетверте. Цього разу до Мінська з’їхалися кращі спортсмени з Росії, Литви, Латвії, Білорусі та України.

Серед чоловіків на головну нагороду змагання претендували 88 спортсменів, серед чарівної статі конкуренція була трохи меншою — за призові місця боролися 48 дівчат. Першого — кваліфікаційного дня на лазіння учасникам виділялося три години. Вони самі обирали послідовність трас, причому кількість спроб на кожну не обмежувалася.

Наступного дня відбулися фінали. До цього етапу потрапили вісім чоловіків та шість жінок. Вони штурмували маршрути вже по порядку та по черзі, тому глядачі до дрібниць могли поспостерігати за вправністю кожного, а колеги по-цеху — повчитися. 
Серед дівчат беззаперечним лідером стала наша землячка з Кам’янця-Подільського Марічка Муляр. Друге місце дісталося господині турніру Ларисі Малиженковій, третій результат показала російська боулдерингістка Марія Іванова. Ще одній українці — киянці Ользі Мєдведєвій, аби увійти до трійки кращих, не вистачило зовсім трошки. Вона повернулася додому з четвертим місцем.

Схожа ситуація і з одеським майстром спорту Михайлом Шалагіним, який теж закріпився на четвертій позиції. Його випередили латвієць Роланс Ругес, білорус Андрій Никифоровець і росіянин Євген Залулін.

До речі, готували траси на фестивалі українські фахівці. Помудрували над ними заслужений майстер спорту, дворазовий чемпіон світу Максим Стінковий і майстер спорту, переможець міжнародних змагань, сертифікований постановник Ігор Гусак.

Ольга Олександрова
Фото з сайту alpin.km.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *