Соціум

Сьогодні в Хмельницькому розпочався чемпіонат світу з гирьового спорту

Провести його в нашому місті президенту обласної федерації з гирьового спорту Василю Антонцю запропонували в середині березня. Ні роздумувати, ні відмовлятися від такої пропозиції ніхто б не став, тому підготовка до світового турніру розпочалася негайно.

Для нашого міста це вже друга світова першість. Дебютна, нагадаємо, відбулася два роки тому. Тоді гирьовий осередок краю пройшов серйозний іспит на зрілість, тому тепер вже з досвідом у максимально короткі терміни — за місяць, довелося вирішувати всі організаційні питання.

Такий поспіх мав свої причини. Планувалося, що змагання відбудуться у російській Казані. Багато учасників вже навіть квитки туди замовляли. Але з певних причин чемпіонат довелося скасувати і перенести, як було вирішено, на Поділля. Проходитиме він у актовому залі Хмельницького національного університету.

“По-перше, турнір стане чудовою рекламою для спортсменів вузу: вони побачать, що гирями можна займатися в будь-якому віці і для цього не потрібні особливі умови. По-друге, це престиж для самого навчального закладу і, звичайно, для нашого краю, — каже головний гирьовик області. — Учасників, на жаль, буде не так багато, як хотілося б. Якщо торік до Італії з’їхали представники 21 країни, то цього разу за чемпіонські титули змагатимуться італійці, росіяни, білоруси, словенці та українці”.

Що ж до чемпіонатів світу з гирьового спорту серед студентів і молоді до 18 років, які відбудуться через три тижні в Кам’янці-Подільському, то підготовка до них також іде повним ходом. На відкриття організатори запросили найсильнішу людину планети Василя Вірастюка. Самі змагання, швидше за все, відбудуться під відкритим небом у фортеці. Це додасть чемпіонату особливого колориту та настрою. Та й самі учасники матимуть нагоду не лише отримати спортивний досвід, а й познайомитися з одним із історичних центрів України.

Ольга Цимбалюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *