Соціум

У Хмельницькому змагалася майбутня економічна еліта України

Цього року честь приймати учасників завершального 4-го етапу 14-ї Всеукраїнської учнівської олімпіади з основ економіки отримав обласний ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки. Організаторами інтелектуальних змагань виступили Міністерство освіти й науки України, профільне управління ОДА та обласний інститут післядипломної освіти. Понад 130 учнів 8-11 класів з усіх регіонів України, АР Крим, міст Києва і Севастополя, ставши переможцями своїх обласних та міських олімпіад, у Хмельницькому змагалися за право бути кращими на початковому економічному рівні. Натомість конкурсні завдання фіналістам олімпіади готували провідні науковці найпрестижніших вищих навчальних закладів України, отож три дні перебування у Хмельницькому для них, членів журі та організаторів були напруженими та відповідальними. Цього року честь приймати учасників завершального 4-го етапу 14-ї Всеукраїнської учнівської олімпіади з основ економіки отримав обласний ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки. Організаторами інтелектуальних змагань виступили Міністерство освіти й науки України, профільне управління ОДА та обласний інститут післядипломної освіти. Понад 130 учнів 8-11 класів з усіх регіонів України, АР Крим, міст Києва і Севастополя, ставши переможцями своїх обласних та міських олімпіад, у Хмельницькому змагалися за право бути кращими на початковому економічному рівні. Натомість конкурсні завдання фіналістам олімпіади готували провідні науковці найпрестижніших вищих навчальних закладів України, отож три дні перебування у Хмельницькому для них, членів журі та організаторів були напруженими та відповідальними.

Зрозуміло, що переможцями олімпіади стали не всі, хоча кожен з її учасників отримав відзнаку. Приємно, що серед найкращих був і член команди Хмельниччини — учень ліцею №17 обласного центру Сергій Білозор, який був нагороджений дипломом переможця другого ступеня. А кращою командою стали представники Запорізької області.

Цьогорічна олімпіада відзначилася не лише зразковою організацією, яку, за словами членів журі, “важко буде не лише вдосконалити, а й навіть повторити”. Спонсором її проведення стала обласна філія “ПриватБанку”, директор якої Юрій Браніцький презентував новоутворення ПБ — “ЮніорБанк”, котре спеціалізуватиметься на підтримці юних обдарувань країни. Крім цінних призів і пластикових карток переможцям, “ЮніорБанк” подарував фіналістам олімпіади сертифікати, які нададуть їм право вже у ролі студентів на проходження практики у системі “ПриватБанку” з подальшим працевлаштуванням. За словами Юрія Браніцького, така увага “ПриватБанку” учнівській олімпіаді з основ економіки є логічним продовженням його політики щодо виховання вітчизняної еліти. “Саме цим юнакам і дівчатам у недалекому майбутньому доведеться приймати найвідповідальніші рішення з економічного розвитку держави та її регіонів”, — сказав він під час урочистого завершення олімпіади.

Почесний символ учнівської олімпіади з основ економіки начальник управління освіти і науки ОДА Вік-тор Очеретянко передав колегам з Чернігова, де наступного року проходитиме заключний етап уже 15-ї олімпіади. Сподіваємося, що посланці Хмельниччини підтвердять на ній свій високий рівень.

Володимир Разуваєв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *