Без категорії

Свобода слова по-городоцьки, або Як її розуміють тамтешні регіонали

Все у цій історії розпочалося, здавалося б, з дрібниці. На сесії Городоцької міської ради, яка відбулася 22 лютого, пройшло обговорення питання щодо виділення земельної ділянки батькам голови Городоцької РДА В.Вербановського, яку необхідно було забрати в кооперативного 16-квартирного житлового будинку. Річ у тім, що на цій ділянці нині розташований дитячий майданчик та є невеличке місце для сушіння білизни.

Профільна комісія міськради, на якій розглядалося це питання, не дійшла остаточної згоди і винесла слухання цього питання на сесію. Депутати ж після тривалих дебатів взяли до уваги колективне звернення громадян і прийняли рішення про створення тимчасової комісії у складі п’яти депутатів, яка має вивчити спірне питання, звернувшись до архіву та віднайшовши первинні документи, правовстановлюючі для обох сторін.

Журналістка газети “Городоцький вісник”, депутат Городоцької райради від партії ВО “Батьківщина” Оксана Максимова, яка була присутня на сесії міськради, підготувала публікацію в газету про події у міській раді, в якій коротко описала, що відбувалося на сесії міської ради, яка вийшла в районці 4 березня.

Починаючи з 24 лютого, щоденно на її мобільний телефон почали надходити смс-повідомлення з брудними погрозами. А 7 березня сам голова Городоцької РДА В.Вербановський зателефонував їй на мобільний і запитав журналістку, як це вона собі дозволила про нього писати і при цьому називати його прізвище в газеті? Далі від нього пішли погрози “вибити їй мозги і за патли викинути з району”. Цей монолог голови району був змішаний з брудною лайкою. Розмова відбувалася під час робочого дня, а тому було п’ять свідків, які чули ці погрози, оскільки журналістка переключила мобільний телефон на гучний зв’язок. Після цього випадку Оксана Максимова написала заяву в Городоцьку прокуратуру, в Городоцький відділ СБУ та відділ внутрішніх справ. Всі присутні при її розмові з паном Вербановським на той час дали письмові свідчення.

Як далі розгортатимуться події у цій історії важко спрогнозувати, адже В.Вербановський представляє у районі провладну Партію регіонів. Але те, як він себе вів, свідчить лише про його віру у власну безкарність. І це при тому, що лідери регіоналів на всіх рівнях клянуться у вірності ідеалам свободи слова та преси?..

В.Сівач

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *