Без категорії

Вінок Кобзареві

11 березня в актовому залі Палацу творчості відбулася літературно-музична вистава “Вінок Кобзареві”, присвячена Шевченківським дням, які відзначають у всьому світі. Свято пройшло під гаслом: “Ми тебе не забули, Тарасе!”. Дійство підготували вихованці Палацу, а глядачами були учні НВК №4. Були представлені номери на будь-який смак: і вірші читали, й уривок з драми “Назар Стодоля” ставили, і танцювали, і співали — все, щоб вшанувати пам’ять великої людини — Тараса Шевченка. Вихованці народного ансамблю танцю “Подолянчик” вклали всю душу у концерт, більшість номерів виконали саме вони. Піснями порадували студент музичного училища ім. В.Заремби Ігор Кукурудза і вихованці театру пісні “Злагода”. Після закінчення дійства я поцікавилась у глядачів, чи сподобалася їм вистава. Вони охоче розповіли про свої враження. 11 березня в актовому залі Палацу творчості відбулася літературно-музична вистава “Вінок Кобзареві”, присвячена Шевченківським дням, які відзначають у всьому світі. Свято пройшло під гаслом: “Ми тебе не забули, Тарасе!”. Дійство підготували вихованці Палацу, а глядачами були учні НВК №4. Були представлені номери на будь-який смак: і вірші читали, й уривок з драми “Назар Стодоля” ставили, і танцювали, і співали — все, щоб вшанувати пам’ять великої людини — Тараса Шевченка. Вихованці народного ансамблю танцю “Подолянчик” вклали всю душу у концерт, більшість номерів виконали саме вони. Піснями порадували студент музичного училища ім. В.Заремби Ігор Кукурудза і вихованці театру пісні “Злагода”. Після закінчення дійства я поцікавилась у глядачів, чи сподобалася їм вистава. Вони охоче розповіли про свої враження.

Григорій Медведюк, керівник одного з гуртків Дунаєвецького будинку творчості:
— Шевченко — геній людства, гордість нашої держави. Творчість його дійсно безцінна. Сподобалися виступи “Подолянчика”. Ми можемо тільки радіти, бо в нас росте надійна, чудова зміна — наше майбутнє.

Ірина Богач:
— Я в захваті від концерту! Прийшла підтримати своїх друзів Лесю та Сергія — вони танцівники “Подолянчика”. На концерти, на жаль, ходжу нечасто. Якщо ж трапляється нагода, отримую від цього велике задоволення. Я знаю, що мої друзі витрачають багато часу на репетиції, це важка, копітка праця. І коли ти бачиш все на власні очі, емоції просто переповнюють!

Ярослав Базарник, член батьківського комітету “Подолянчика”:
— Все дуже сподобалось. Педагоги чудово налаштовують дітей, вони не хвилюються і працюють із задоволенням. Любов українців до Кобзаря ми побачили під час виконання хореографічних композицій, читання віршів і щирих висловів про поета — цим усе сказано.

Валентина, Юлія, Анна, Анастасія — вихованки “Подолянчика”:
— Ми виступаємо на шевченківському святі вже втретє. Це просто класно! Кожен раз запрошують різні школи і в нас є можливість передати їм дух народного танцю. Обожнюємо і репетиції, і концерти. А особливо, коли нам аплодують! Дякуємо педагогам за їх терпіння.

У кожного була своя думка, але погодилися з одним: творчість Шевченка надихає на створення нових шедеврів, несе істину і любов до України. Вона є актуальною у будь-який час.

Дарина Ярецька, вихованка Палацу творчості дітей та юнацтва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *