Соціум

Калейдоскоп дитячої творчості у ляльковому театрі

Сьогодні 150 років від дня смерті Великого Тараса відзначатимуть не тільки дорослі, а й діти. Виставка художніх робіт учнів мистецьких та загальноосвітніх шкіл області, присвячених творчості геніального поета, відбудеться в обласному академічному театрі ляльок. Багато картин із творчого доробку дітей уже відомі хмельничанам, адже демонструвалися на виставках в обласному художньому музеї, були учасниками різноманітних конкурсів. Серед експонованих творів — ілюстрації до віршів Шевченка, портрети, мальовані присвяти. Дитяча фантазія передана на полотнах, витинанках, батіку.

Діти довели, що люблять і розуміють Шевченка, що вчителі, батьки прищеплюють їм шевченківські патріотичні постулати з дитинства. Для виставки-присвяти об’єднали свої роботи школярі від першого класу до п’ятнадцяти років. “Коли вдивляєшся у роботи дітей, дивуєшся, як зовсім юні хлопчики та дівчатка правильно сприймають суть шевченківського спадку. Їхні художні таланти тішать”, — каже одна з організаторів виставки, директорка лялькового театру Алла Пундік. Кращі роботи юних дарувань будуть відзначені нагородами, але без подарунків не залишиться жоден учасник. Вітатимуть дітей студенти Хмельницького музичного училища імені Владислава Заремби, а головне — їх чекатиме перегляд вистави “Тарас”, яка ставала переможницею багатьох конкурсів і високо оцінена професіоналами міжнародного рівня.

Готується у ляльковому театрі й наступна виставка робіт юних відвідувачів. Традиційно всі охочі малята, котрі приходять до театру, малюють на згадку свої враження від побачених вистав. Демонстрація цих робіт присвячуватиметься Міжнародному дню лялькаря, котрий відзначатимуть 21 березня.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *