Соціум

В ОДА підбили підсумки року

Минулого тижня відбулася підсумкова у нинішньому році прес-конференція голови облдержадміністрації Василя Ядухи, за участю представників місцевих та регіональних ЗМІ.

 

 

Голова ОДА наголосив, що цей рік був непростим як для Хмельниччини, так і для країни загалом. “Нова влада за цей рік багато зробила. Можливо, деякі методи влади є непопулярними і викликають у громадськості певне обурення, але я переконаний, що саме завдяки такій роботі Україна зможе стати на стабільний шлях розвитку, щоб українці відчули реальні і конкретні зміни”, — заявив Василь Ядуха. Основні завдання, які нині стоять перед владою, він вбачає у максимальному відродженні промисловості, аграрного сектора, аби зробити нашу область економічно сильною та розвиненою.  
За цей період також почали працювати ряд важливих сільськогосподарських об’єктів. За словами Василя Степановича, цього року вдалося значно підвищити обсяги виробництва сільськогосподарської продукції та створити всі умови, аби і в наступному темпи розвитку не зменшувалися. Позитивні тенденції спостерігаються й у соціальній сфері. Від початку року в області було введено в експлуатацію ряд соціально-важливих об’єктів. Одним із пріоритетних завдань промислового розвитку області є виробництво конкурентоздатної продукції. Нині на Хмельниччині нараховується понад 1400 підприємств різних форм власності. Проте у нас мало великих промислових підприємств, які могли б давати значні надходження до бюджету. Окрім того, чимало підприємств зареєстровані в інших областях, але працюють у нас, не сплачуючи при тому жодної копійки до місцевого бюджету.
Важливу роль у життєдіяльності Хмельниччини очільник області відводить інвестиційній діяльності. Від початку 2010 року в економіку області прямих іноземних інвестицій вдалося залучити на суму понад 28 мільйонів доларів США.
Для медичних закладів області від початку року було закуплено обладнання на суму понад 17 млн. грн., впроваджено ряд програм, спрямованих на подолання онкозахворювань, туберкульозу тощо. У наступному році обласна влада всіляко сприятиме, аби медичні заклади були забезпечені необхідними медичними препаратами (витратні матеріали для проведення гемодіалізу та лікування гемофілії), на це з обласного бюджету планується виділити мільйон гривень.
В освітній сфері області також спостерігаються позитивні тенденції. Зокрема, на виконання програми “Шкільний автобус” за кошти обласного бюджету придбано 21 автобус, за рахунок місцевих бюджетів — 9. За словами очільника області, у наступному році планується втілення цих та інших програм, спрямованих на покращення якості освіти.
У розмові з журналістами Василь Ядуха наголосив, що наступний рік має стати часом якісних економічних та соціальних змін. Він пообіцяв, що вже найближчим часом активніше вирішуватиметься питання з добудовою другої гілки Чернелівського водогону нашого міста, транспортної інфраструктури області тощо.
Наостанок голова обласної державної адміністрації привітав усіх зі святами та побажав усіляких гараздів.

Ганна Пасічник
Фото Дмитра Свідерського

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *