Соціум

З бюджетним наголосом

Вчора у міській раді відбувся черговий депутатський день, на якому наші народні обранці зосередили увагу, так би мовити, на підготовчому етапі прийняття міського бюджету на наступний рік. Нагадаємо, що якраз того дня проходила бюджетна сесія обласної ради, тож уже у найближчий час, а за інформацією секретаря міської ради Валерія Лескова це буде початок другої декади січня вже наступного року, відбудеться і позачергова бюджетна сесія міської ради.
А доповідачем на депутатському дні була начальник міського фінансового управління Наталя Степанова, яка ознайомила присутніх депутатів з особливостями сучасного бюджетного процесу, зокрема, на міському рівні, з тими змінами, які внесені нині у Бюджетний кодекс країни. Йшлося у її виступі, який радше був практичною лекцією, і детально про особливості бюджетної політики у місті на наступний рік, що пов’язані, зокрема, зі змінами податкового законодавства. Вона також деталізувала, що було дуже важливо для новообраних депутатів, структуру міського бюджету, джерела його наповнення. У своєрідній дискусії на ці теми взяли участь депутати Петро Перейма, Олександр Кізляр, Людмила Бесєда, Надія Кнець та інші.
Слід визнати, що такий тематичний депутатський день безперечно стане підмогою народним обранцям у роботі над проектом міського бюджету у комісіях, а невдовзі і на сесії міської ради.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *