Соціум

Про місто, дороги і сміття…

Загалом, це добре, що є свята. І не тільки тому, що маємо вдосталь часу, аби відпочити від трудів праведних. Маємо ще й гарну нагоду навести лад не лише в своєму домі чи квартирі, а й на прилеглій прибудинковій території, на вулицях, в парках та скверах.

Загалом, це добре, що є свята. І не тільки тому, що маємо вдосталь часу, аби відпочити від трудів праведних. Маємо ще й гарну нагоду навести лад не лише в своєму домі чи квартирі, а й на прилеглій прибудинковій території, на вулицях, в парках та скверах.

Отак і Хмельницький напередодні Великодня, а також наступних календарних свят жив у своєму звичному ритмі та чепурився, прибирався, позбувався сміття. Багато роботи випало в ці дні міським шляховикам. На жаль, цьогорічна зима не пошкодувала покриття автошляхів у нашому місті. Учасникам дорожнього руху потрібна неабияка віртуозність, щоб їздити поміж численними вибоїнами, особливо там, де спостерігається найбільш інтенсивний рух транспорту. Тож працівникам комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг (директор Микола Гладун) вистачало роботи навіть у дні, коли інші служби міста відпочивали. До ямкового ремонту були залучені три виробничі бригади і весь наявний транспорт підприємства. Незважаючи на нестерпну спеку, дорожники встигли відремонтувати вулиці Красовського, Трудову, Пілотську, Пушкіна, а також перехрестя вулиці Шевченка та Старокостянтинівського шосе, всього ямковий ремонт проведено на 2066,3 м кв. асфальтобетонного покриття. Замінено 60 метрів погонних бордюрів на вул. Толстого. Пофарбовано 270 м кв. перильної огорожі на вулиці Трудовій та 28 м кв. транспортної огорожі на перехресті вулиць Козацької та Івана Франка, замінено дев’ять решіток на вулицях Прибузькій, Толстого, Чорновола, у провулку Матросова. Для безпеки дорожнього руху виконано квартальне обслуговування 25 світлофорних об’єктів, ремонт спеціального обладнання, замінено дев’ять електроламп у світлофорах. Крім того, пофарбовано 16 шаф контро-лерів, 18 колонок світлофорів, нанесено 811,2 м кв. дорожньої розмітки, вивезено 428 м куб. сміття, очищено від бруду та сміття 940 тисяч м кв. тротуарів. Наразі роботи з ямкового ремонту тривають. Навести лад на автошляхах зобов’язалися до 1 липня. Заплановано витратити на це майже 45 мільйонів гривень.

І у працівників комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою міста клопотів у ці дні вистачало. Працівники очищали тротуарні доріжки в парках: культури і відпочинку ім. М.Чекмана, ім. І.Франка, “Плоскирів”, дендрологічному, в сквері ім. Т.Шевченка, біля Меморіалу слави, Ангела скорботи, Вічного вогню та на привокзальній площі, зібрали сміття в дендропарку “Поділля”, парку “Заріччя”, біля озера в мікрорайоні Озерна. В парку культури і відпочинку імені М.Чекмана пофарбували 20 лавок, очистили від воронячих гнізд дерева в сквері ім. Т.Шевченка та парку “Плоскирів”. Настав час і для косовиці газонів, а також висаджування квітів біля Вічного вогню, Меморіалу слави та пам’ятника Б.Хмельницького біля філармонії. А далі на порядку денному — турбота про зелені насадження та квітники, аби і мешканцям, і гостям міста було приємно.

Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *