Соціум

Владі скаржилися на тролейбуси і тротуари

У  вівторок на телефонній лінії “Міська влада відповідає” із хмельничанами спілкувався заступник міського голови Іван Прокопець. Протягом відведеної години до посадовця із проханнями, запитаннями та пропозиціями звернулися 11 мешканців обласного центру.

У  вівторок на телефонній лінії “Міська влада відповідає” із хмельничанами спілкувався заступник міського голови Іван Прокопець. Протягом відведеної години до посадовця із проханнями, запитаннями та пропозиціями звернулися 11 мешканців обласного центру.

Обурення першого із додзвонювачів викликав незадовільний, на його думку, рух тролейбусів міста: то порушується інтервал руху, то зупиняються, не доїжджаючи до зупинки. Натомість Іван Прокопець вважає роботу міського транспорту задовільною. Як він повідомив, у Хмельницькому на лінії виходять 72 одиниці електротранспорту, що вдвічі більше, ніж у подібних обласних центрах. Була проблема із водіями — їх не вистачало, але й вона нині вирішується, отримано ліцензію на їх навчання, і невдовзі чисельність тролейбусників відповідатиме потребам міста. Крім того, значно покращено рух автобусів. Зокрема, у поминальні дні не було жодної скарги хмельничан щодо транспортного забезпечення в місті. І ще одне нововведення, про яке повідомив заступник міського голови: до 1 липня на кожній транспортній одиниці, що виконує пасажирські перевезення, має бути встановлено спеціальне обладнання, яке дозволить через комп’ютер цілодобово здійснювати контроль графіка руху транспорту.

Відповідаючи на інші дзвінки, Іван Прокопець пообіцяв вивчити ситуацію зі станом освітлення у дендропарку, облаштуванням заїзду інвалідів на господарський ринок на Староконстянтинівському шосе та до ринку “Ранковий”, роботою репродуктора на зупинці на вул. Кам’янецькій, який постійним голосним звучанням заважає деяким мешканцям житлового будинку №48.

Мешканець проспекту Миру, який зателефонував на “гарячу лінію”, висловив вдячність міській владі за гарну роботу, зазначивши, що майже все у Хмельницькому добре. От тільки просив звернути увагу на стан тротуарів. Зокрема, відрізок від зупинки “Сілістра” до “Темпу”. Відповідаючи на це зауваження, заступник міського голови зазначив, що до облаштування тротуарів повинні активніше залучатися комерційні структури, які на цьому відрізку проспекту Миру ведуть торговельну діяльність. Також городяни  звернули увагу посадовця на стан тротуарів на вул. Панаса Мирного. Кілька хмельничан отримали конкретні поради щодо шляху вирішення своїх проблем, часто громадяни просто не знають свої права як власники житла, а відтак і не використовують визначені законодавством повноваження для наведення порядку на прибудинкових територіях.

Зі свого боку, заступник міського голови не обмежився лише телефонним спілкуванням із хмельничанами. Зокрема, небайдужому мешканцю міста, який висловив обурення щодо побаченого ним розпивання алкогольних напоїв у парку ім. М.Чекмана, Іван Прокопець запропонував взяти участь у роботі відповідної рейдової бригади, аби встановити факти незаконної реалізації спиртного на території цієї зони відпочинку. Іншому співрозмовнику, зацікавленому в автентичному відновленні старовинних будівель у центрі міста, також запропоновано завітати до міської влади, аби висловити свої пропозиції і бачення їх втілення.

Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *