Стратегія

Спортивне місто — здорова нація

Однозначно спортивна інфраструктура нашого міста за останні роки змінилася в кращий бік. І це бачить кожен. Окрім спортмайданчиків, працюють реконструйовані стадіони “Поділля” та “Локомотив”, комунальний басейн “Амадока”, легкоатлетичний манеж, вуличні спортивні комплекси і тренажери.
Спортивна інфраструктура — це, звичайно, і Палац спорту (наша велика мрія), який нині будується, й інші майбутні проєкти, на які вже виготовлена проєктно-кошторисна документація, виділено земельні ділянки, пройдено державну експертизу і проведено тендери: спеціалізований спорткомплекс боксу, спортивний комплекс з двома футбольними полями на вулиці Зарічанській, Льодовий палац тощо.
На початку літа в місті урочисто відкрили черговий спортивний майданчик у загальноосвітній школі №21. Це вже 25-й за рахунком подібний шкільний майданчик. Вартість збудованого спортоб’єкта — 1,5 мільйона гривень.
Міський голова Олександр Симчишин, виступаючи тоді на святковому заході з нагоди відкриття, сказав: “Попереду в нас ще дуже багато роботи, адже біля кожної школи повинен бути як мінімум один майданчик. Тож нам треба ще з добрий десяток… Наше завдання — зробити все, щоб максимальна кількість учнів навчальних закладів, дітей якомога більше займалися спортом і фізичною культурою. Бо лише здорова нація може будувати велику, сильну Українську державу…”
З того моменту минуло практично якихось два з половиною місяці, але скільки вже зроблено!
Будуються спортивні майданчики у ЗОШ №1 (вулиця Староміська) та ЗОШ №13 (мікрорайон Лезневе) і дошкільному навчально-виховному закладі №2.
Біля міської гімназії №2, що на проспекті Миру, будуються ще два спортмайданчики (волейбольний та баскетбольний) і бігові доріжки. Торік, до речі, тут було відкрито футбольне поле розміром 60х30 м. Цього ж року це вже буде повноцінний спорткомплекс із зовнішнім освітленням.
На завершальній стадії спорудження спортивних майданчиків біля загальноосвітньої школи №6 та навчально-виховного об’єднання №5. За планами, займатися на них діти зможуть уже в цьому навчальному році.
На майданчику, що на території НВО №5 (вулиця Володимирська), унікальне — модульне — покриття, воно легко монтується і демонтується у разі потреби. А потреба може виникнути будь-коли, адже через подвір’я навчального закладу проходять численні міські комунікації.
На завершення будівництва усіх спортивних шкільних майданчиків, яке розпочато цього року, стовідсотково будуть виділені кошти, запевнив хмельничан Олександр Симчишин.
Дехто з містян у соцмережах обурюється, що нові спортмайданчики одразу огороджують. Мовляв, для кого ж вони, якщо обіцяли, що ними можуть користуватися ще й мешканці мікрорайону? Так, до них є вільний доступ, але він контролюється адміністрацією школи. Аби не смажили на майданчику шашлики, не влаштовували змагання на мотоциклах і таке інше. Тому, шановні любителі спорту, якщо ви справді любите ним займатися, то саме це й робіть на новозбудованих майданчиках. Ніяких інших розваг!
На своїй сторінці у Facebook Олександр Симчишин написав: “Загалом на жовтень плануємо мати вже понад 30 збудованих за останні роки багатофункціональних майданчиків!”.
Окрім шкільних, спортивні та дитячі майданчики, починаючи з 2017 року, споруджуються і на прибудинкових територіях.
Буквально днями відкрито новий спортивний майданчик на вулиці Франка, 55. Дітвора одразу випробувала нові тренажерні комплекси і залишилася задоволеною.
Ще один дитячий майданчик розпочали влаштовувати на прибудинковій території одразу двох будинків №№10/2 та 10/3, що на вулиці Бандери. На майданчику вже з’явилися тенісний стіл, гойдалки та невеличкий спортивний комплекс для старших діток.
Нагадаємо, що перший у 2020 році спортивний майданчик у нашому місті встановлено в дворі будинку №60 на вулиці Козацькій. І спортом там нині займаються всі охочі — і діти, і їхні батьки, і навіть бабусі та дідусі. Це лише тішить, бо заняття спортом завжди додають здоров’я, покращують настрій і самопочуття.
Загалом у 2020 році у нашому місті на ремонт дитячих та спортивних майданчиків передбачено 3,5 мільйона гривень з міського бюджету.
Отож, хто що б не казав, а займатися фізичною підготовкою та спортом є всі можливості. Справа лише за бажанням.
Вдосконалюймося фізично і
будьмо здорові.

Ольга Наскальна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *