Кримінал

Сльозогінним газом на поліцейського

У Хмельницькому затримали 19-річну жительку Вінниччини, яка сльозогінним газом спричинила хімічні опіки очей патрульним

10 червня ввечері на проспекту Миру патрульні зупинили автомобіль “Mercedes-Benz”, водій якого порушив правила дорожнього руху. Разом з 22-річним водієм з салона автомобіля вийшли ще два пасажири — усі поводилися неадекватно, провокуючи конфлікт. Поліцейські помітили, що молоді хлопці, зокрема і водій, перебувають у стані наркотичного сп’яніння, і запропонували пройти експертизу в медзакладі. Після цього з автомобіля вискочила ще одна пасажирка — 19-річна дівчина, яка розпилила сльозогінний газ в обличчя патрульним. Поліцейські одразу ж викликали на місце слідчо-оперативну групу Зарічанського відділку поліції. Самі ж були змушені звернутися за медичною допомогою в очне відділення обласної лікарні. У них діагностували хімічні опіки кон’юнктиву першого ступеня.
Зловмисницю затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їй уже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ, санкція якої передбачає до п’яти років обмеження або позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають.
Крім цього, на 22-річного водія інспектори склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння, що підтвердила експертиза) та постанову за ч. 1 с. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів), а на двох пасажирів 1995 та 1996 років народження — протоколи за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

Невдалий грабіж: затримати розбійника допоміг перехожий

Ввечері 13 червня у приміщення кредитної спілки, що на вулиці Вайсера, увірвався чоловік з ножем у руках. Погрожуючи 19-річній працівниці закладу, почав вимагати гроші. Коли налякана дівчина стала кричати, зловмисник вискочив на робочий стіл і, приставивши ножа, продовжував диктувати свої вимоги. Виходу в працівниці кредитної спілки не було. Вона відчинила сейф та віддала нападнику 26 тисяч гривень. Щойно отримавши гроші, чоловік почав тікати.
Свідком цієї події випадково став 24-річний хмельничанин Роман. Молодий чоловік наздогнав нападника. Саме в цей час вулицею проїжджав велопатруль. Поліцейські затримали зловмисника і викликали на місце слідчо-оперативну групу Хмельницького відділу поліції.
Затриманим виявився 41-річний уродженець Ізя-слава. Чоловік перебував у розшуку Приморським відділом поліції Одеської області за вчинення майнових злочинів.
Наразі нападник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому вже оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *