Без категорії

Хмельницький ділився досвідом Партнерства «Відкритий Уряд»

У Хмельницькій міській раді відбувся круглий стіл на тему відкритого врядування та демократії в рамках Глобального Саміту Партнерства «Відкритий Уряд» 2021. Його ініціювали та організували Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи (Конгрес) спільно з міжнародною ініціативою Партнерство «Відкритий Уряд»

Захід, зокрема, поставив на меті залучення нових муніципалітетів до участі в міжнародній програмі «Партнерство «Відкритий Уряд» – місцевий рівень».

До учасників заходу звернувся заступник міського голови Микола Ваврищук, який розповів про участь та досягнення Хмельницького в міжнародній програмі: «Хмельницький долучився до Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» (OGP) у 2020 році, і ми дякуємо усім, хто надав нам таку можливість, визначивши високі досягнення прозорості та підзвітності діяльності влади. Впродовж минулого року було дуже багато заходів, подій. Спільно з громадськими активістами та експертами OGP напрацьовані завдання для Плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» на 2021-2022 роки хмельницької громади. Щасливі, що із завданнями свого Плану дій не помилились. Наші ініціативи створення Плану Зеленого міста та відкриття освітнього центру поводження з відходами «Гуфі-Центр» отримали такий високий інтерес і вибороли перше місце на конкурсі проєктів з впливу та інновацій на місцевому рівні. І це той успіх, який мотивує всю нашу команду!

Чиновник також розповів про те, що в планах міської влади модернізація сільських бібліотек усіх населених пунктів, які приєднались до Хмельницької громади. На сьогоднішній день місто активно залучаєдо своїх заходів  молодь та студентів, проводить конкурси інноваційних проектів, навчає жителів  цифровій грамотності.

«Два роки поспіль на реалізацію ініціатив, що подаються на конкурс «Бюджету участі» ми виділяємо по 3 мільйона гривень. Цього року подано 65 проєктів», – зазначив Микола Ваврищук.

В обговореннях сталих стратегій партнерства з відкритого врядування взяли участь лідери місцевого самоврядування з Вірменії, Грузії, Молдови та України.    Представники місцевого самоврядування та громадських організацій у своїх презентаціях та дискусії розглянули також питання подальшої співпраці, спільного напрацювання та оновлення місцевих політик з відкритого врядування.

Результати цього заходу будуть використані для майбутньої діяльності Конгресу в регіоні у відповідності до пріоритетів на 2021-2025 роки та відповідних національних Планів дій Ради Європи.

Більш докладно про захід тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *