Без категорії

У Хмельницькому працівникам міськради та комунальних підприємств провели військовий вишкіл

На території полігону вчергове відбулися навчання з військової підготовки для працівників Хмельницької міської ради та комунальних підприємств.

Такі міні-збори в  місті проводять щороку, цього разу вже вшосте. У навчаннях активну участь поряд з іншими учасниками традиційно взяв Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Мотивація заходу, особливо ж в умовах останніх викликів, – надзвичайно висока. «Сьогодні ми проводимо навчання тут, на полігоні, тому що впевнений, що жоден ворог не захоче лізти на територію тієї держави, яка уміє захищатися. Уже 8 років, починаючи з 2014 року, російські танки і російський чобіт топчуть частину української землі і ми з вами маємо бути готові до того, що агресор може захотіти йти далі. Ми з вами маємо бути готові до того, щоб чинити опір і захищати свою рідну землю і щоб повернути ту частину землі, яку топче наш багатовічний ворог” – наголосив міський голова Олександр Симчишин, звертаючись до присутніх.

Учасники навчання мали змогу не тільки оновити власні, набуті раніше навики і знання, а й здобували ряд нових. Так, ознайомилися з правильними позиціями під час стрільби, відновили та поповнили навики поводження зі зброєю, відпрацювали техніку захисту міського об’єкту, пересування містом в умовах нападу.

Досвід відпрацьовували в групах: «двійках», «трійках», «четвірках» на чотирьох локаціях.

Освоїти ази військової справи допомагали  досвідчені інструктори – офіцери-прикордонники.

На практичній частині занять, зокрема, потренувалися влучності під час бойової стрільби, відпрацювали відбиття бойового нападу.

“Захищатися, давати здачі, бути сильними, – інакше не буває! – написав пізніше міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук. – Жоден ворог не захоче лізти на територію тієї держави, яка сама себе поважає і, найголовніше, має силу і уміє захищатися».

У Хмельницькій міськраді планують уже найближчим часом провести теоретичні курси в яких навчатимуть дій в умовах небезпеки, наданню першої домедичної допомоги на підприємствах, у навчальних закладах, і по мікрорайонах для всіх бажаючих.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *