Без категорії

На засіданні міськвиконкому розглянули 45 важливих питань

Відбулося засідання Хмельницького міськвиконкому, учасники якого розглянули 45 важливих для життєдіяльності Хмельницької громади питань. Окремі з них буде винесено на голосування під час чергової сесії.

Важливість прийнятих рішень міський голова Олександр Симчишин на своїй стоінці у Фейсбук охарактеризував так: «Серед важливого: чергова дворічна Програма шефської допомоги військовим частинам. У нас вона функціонує з 2016 року і охоплює 11 військових частин. За цей час профінансували наші військові частини на майже 15 мільйонів гривень. Попереднє фінансування нової програми – майже 2 мільйона гривень. В цій програмі є і фінансування батальйону тероборони. Ми це робили вже у минулих роках на 350 тисяч гривень, цього року попередньо плануємо 320 тисяч гривень.  

Традиційно виділяємо матеріальну допомогу. Цього разу її отримають 100 осіб ( у тому числі 26 учасників російсько-української війни) на суму 270 тисяч гривень. Суми різні – від 2 до 7 тисяч гривень.

Визначили переможців конкурсу з вивезення твердих побутових відходів у старостинських округах – селах Копистин, Івашківці, Колибань, Мала Колибань, Березове, селище Богданівці, Богданівці, Масівці. Робимо це для того, щоб забезпечувати якісну послугу і в селах.

Сформували кілька нових маршрутів пасажирських перевезень і визначили тимчасових перевізників на існуючі.

Проголосували за нову ініціативу – відшкодування дітям учасників війни 50% вартості навчання у хмельницьких вищих навчальних закладах. Вже маємо 15 заявок».

Зокрема, на сесію Хмельницької міськради винесли рішення про порядок надання фінансової підтримки в рамках Програми розвитку підприємництва. Воно найбільше зацікавить тих жителів громади, які  займаються сільським господарством, органічним виробництвом та вирощуванням малопоширених сільськогосподарських культур, – зазначив мер, пообіцявши після затвердження сесією, написати про цю фінансову підтримку на своїй сторінці у Фейсбук окремо.

Окрім того, на засіданні врегулювали низку питань, пов’язаних з орендою комунального майна через аукціони та відмовили у встановленні частини об’єктів зовнішньої реклами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *