Без категорії

Лікбез для підприємців

9 лютого в Центрі підтримки інновацій та підприємництва iHUB відбулася зустріч представників малого бізнесу Хмельницької громади з фахівцями управління праці та соціального захисту населення, а також ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Основною темою зустрічі було питання застосування РРО/ПРРО(реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями 2-4 групи єдиного податку, не залежно від обсягу доходу. Посадовці управління праці відповідали на актуальні питання з трудового законодавства.

Під час зустрічі начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Хмельницькій області Володимир Ковальський, зокрема, роз’яснив, що  2-4 групи єдиного податку для  контролю з дотримання законодавства у сфері застосування РРО не зобов’язані вести облік товарних запасів та підтверджувати походження товарів документами, якщо вони не здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, та напівдорогоцінного каміння, не є платниками ПДВ та не здійснююсь і торгівлю підакцизними товарами. І група ФОП єдиного податку не зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарних запасів.

Подібні заходи, які допомагають підприємцям швидко зорієнтуватися в мінливому податковому та трудовому законодавстві Хмельницька міська рада проводить вже не перший раз .

Докладніше про застосування РРО/ПРРО можна дізнатися тут.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *