Без категорії

Дорога наука

Поліція затримала на хабарі завідувачку відділу аспірантури та докторантури одного з університетів Хмельницького.

За інформацією правоохоронців, викладачка вимагала 11500 доларів у випускника вишу за безперешкодний вступ до аспірантури навчального закладу за скороченою програмою, а також за допомогу в написанні та публікації необхідних наукових статей та за безперешкодний захист дисертаційного дослідження з метою здобуття наукового ступеня – кандидата юридичних наук. Під час отримання завдатку в сумі 4000 доларів доцентку затримали.
Про це 1 лютого повідомила пресслужба департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

За інформацією правоохоронців, одразу після затримання в будинку та на роботі завідувачки відділу аспірантури та докторантури був проведений обшук. Наразі правоохоронці готують офіційну підозру за ч.3 ст.368 ККУ (одержання неправомірної вигоди). Затриманій на хабарі доцентці загрожує до десяти років позбавлення волі.
Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі управління Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області ДСР Нацполіції України у взаємодії із працівниками управління СБУ в області.
Нагадаємо, наприкінці квітня 2021 року народний депутат фракції ОПЗЖ Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію і став кандидатом наук із державного управління.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *