Без категорії

Інвестиції в перемоги спорту

Міський голова вручив сертифікати про річні стипендії 20 хмельницьким спортсменам і 21 тренеру. Минулого року 20 спортсменів та стільки ж тренерів отримували грошову винагороду за вагомі здобутки.
Хмельницький — спортивне місто, яке щороку розширює інфраструктуру масового спорту, будує різноманітні спортивні об’єкти, чим створює умови для сучасного формування здорового способу життя дітей та молоді. А славу рідного міста примножують наші олімпійці і володарі перемог на світових і всеукраїнських аренах.
Незважаючи на складні 2020 та 2021 роки, через карантинні обмеження, хмельницькі спортсмени брали активну участь у змаганнях всеукраїнського і міжнародного рівнів, на яких досягали високих результатів.
Уже стало доброю традицією Хмельницького щорічно фінансово підтримувати наших найкращих спортсменів і тренерів, які своєю працездатністю, талантом, налаштуванням на перемогу популяризують свою країну і рідне місто.
Фактично на початку цього року, 8 лютого, міський голова Олександр Симчишин знову вручив сертифікати про стипендії кращим 21 спортсмену і 20 тренерам міста.
“Четверо наших спортсменів-олімпійців Ольга Полюк (11 лютого стартує на зимовій Олімпіаді), Марина Бех-Романчук, Михайло Романчук, Аліна Марущак будуть отримувати щомісяця по 10 000 гривень. Решта спортсменів отримуватимуть впродовж січня-березня 50%, а з 1 квітня 75% від мінімальної заробітної плати, тренери спорсменів-олімпійців з 1 квітня 75%, інші тренери 50% від мінімальної зарплати. Коли започатковували таку традицію, думали про те, що всі перемоги — це найперше великі вкладення, популяризація спорту, фізичної культури і рухової активності.
Порівняли наші витрати на спорт у 2022 році з іншими містами. Тоді як наші сусіди закладають на галузь 50-60 млн грн, ми — 121 млн грн. Тоді як інші міста витрачають на навчально-тренувальні збори з усіх видів спорту 2-5 млн грн, ми закладаємо 27,8 млн грн! В десять разів більше! Крім того, за останні роки наші спортсмени отримали 3 квартири і 7 земельних ділянок. Цього року цю традицію продовжимо.
Паралельно будуємо спортивну інфраструктуру для масового спорту і фізичної культури. Відкрили спортивний ліцей, де навчається понад 200 учнів. Тішимося, що майже по всіх спортивних секціях наших ДЮСШ щороку зростає кількість охочих дітей! Тільки здорова Нація можу будувати Сильну Державу! Перемоги хмельницьких спортсменів — наша гордість, честь міста на світовому рівні! Працюємо далі, займаємося спортом і вболіваємо за Ольгу Полюк!”.
Зазначимо, що з 2017 року в місті реалізовується програма розвитку фізичної культури та спорту. На це щорічно виділяється все більше коштів з бюджету територіальної громади. Якщо в 2017 році використано 32,4 млн грн, то у 2021 році 101,7 млн. грн (за 5 років понад 300 млн грн).
То ж чим масовішим буде спортивний рух, тим більше чемпіонів спорту подарує країні і світу наше місто, яке патріотично інвестує в найважливішу суспільну сферу — здоровий спосіб життя.

Євген Ковтун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *