Без категорії

Мер вручив спортивній еліті сертифікати про стипендії

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин вручив сертифікати про стипендії кращим 21 спортсмену і 20 тренерам міста.

Четверо  спортсменів-олімпійців Ольга Полюк, яка 11 лютого стартує на зимовій Олімпіаді, Марина Бех-Романчук, Михайло Романчук та Аліна Марущак будуть отримувати щомісяця по 10 000 гривень. Решта спортсменів отримуватимуть впродовж січня-березня 50%, а з 1 квітня 75% від мінімальної заробітної плати, тренери спорсменів-олімпійців з 1 квітня – 75%, інші тренери – 50% від мінімальної зарплати.

«Коли започатковували таку традицію – думали про те, що всі перемоги це, передусім, великі вкладення, популяризація спорту, фізичної культури і рухової активності. Порівняли наші витрати на спорт у 2022 році з іншими містами. Тоді як наші сусіди закладають на галузь 50-60 мільйонів гривень,  ми – 121 мільйон гривень.   

Тоді як інші міста витрачають на навчально-тренувальні збори з усіх видів спорту 2-5 мільйонів гривень, ми закладаємо 27,8 мільйонів гривень. У десять разів більше! Крім того, за останні роки наші спортсмени отримали 3 квартири і 7 земельних ділянок. Цього року цю традицію продовжимо. Паралельно будуємо спортивну інфраструктуру для масового спорту і фізичної культури. Відкрили спортивний ліцей, де навчається понад 200 учнів», – Розповів Олександр Симчишин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *