Без категорії

У Хмельницькому запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини

У самому центрі  Хмельницького, на вулиці Кам’янецька 67, запрацювала оновлена амбулаторія загальної практики-сімейної медицини. Нагадаємо, раніше вона розташовувалася у поліклініці №1. Нині ж це відокремлений та самостійний медичний заклад, добре обладнаний медичною технікою та обставлений необхідними меблями. Сучасний та зручний як для пацієнтів, так і для самих медиків.

Уже з першого дня хворих  зустрічали п’ятеро сімейних лікарів та  двоє педіатрів. Умовами праці вони задоволені, кажуть тут приймати відвідувачів значно комфортніше, все необхідне під боком. Лікарка-педіатриня Олена Попова демонструє новий пеленальний столик та зауважує, що на такому оглянути дитину лікар може набагато краще. Між іншим для дітей тут створена ціла дитяча зона. Для пацієнтів з інвалідністю обладнано спеціальний туалет. Є й кабінет, де можна зробити планові щеплення і маніпуляції. Облаштована новими меблями й кімната для відпочинку медперсоналу.

Окремі пацієнти вже в перший день роботи медзакладу здавали аналізи крові. Сімейні лікарі знають, відбою від пацієнтів не буде, адже декларації з ними вже підписали одинадцять тисяч хмельничан, які проживають на Кам’янецькій та сусідніх вулицях густозаселеного центру міста.

Завідувачка амбулаторії Наталія Стефанович розповіла, що на днях в лабораторії  планують встановити аналізатори. А це допоможе робити аналізи дуже оперативно – вранці пацієнт здає аналіз, а в обід уже готові результати. Окрім того, в амбулаторії працює й ЕКГ кабінет, де і дітям, і дорослим проводять вимірювання електрокардіограми. А два переносних кардіографа дозволяють обслуговувати й важких пацієнтів у них вдома.    

Начальник управління охорони здоров’я Борис Ткач відзначає, – раніше багатьом жителям добиратися до першої поліклініки, де розташовувалась амбулаторія, було не дуже зручно, тепер же сімейна медицина стала в прямому розумінні ближчою до населення.  

«Повна вартість капітального ремонту,  плюс меблі, плюс вартість медичного обладнання, плюс сантехніка, плюс оновлення фасаду – це понад два мільйони гривень капіталовкладень. Перед нами стояло завдання створити  до тридцяти амбулаторій: у самому Хмельницькому і в межах громади, в сільській місцевості. На сьогоднішній день  ми вже вийшли на 27. Залишилося зовсім небагато, щоб забезпечити ту кількість, яку ми ставили перед собою як завдання», – підсумував міський голова Олександр Симчишин.

Продовж чотирьох років у Хмельницькому щороку відкривають три-п’ять амбулаторій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *