Без категорії

Віддай пакет пакетів, отримай подарунок!

Чи знали ви, що використаний поліетилен розкладається в ґрунті не менше 200 років?  А при нагрівання чи спалюванні поліетилену, оскільки його отримують із нафти, виділяється токсичний газ формальдегід? Надмірне використання поліетиленових пакетиків негативно впливає на здоров’я людей та тварин, є  згубним для навколишнього середовища.

Виявляється, не тільки вся Європа вже роками активно відмовляється від використання  поліетиленових пакетів, замінюючи їх на альтернативні паперові чи тканинні торбинки, а наразі робить це й наш Хмельницький. Фахівці офісу «Розумне довкілля. Хмельницький» що діє при Хмельницькій міській раді, ініціювали чудову природоохоронну акцію «Пакет пакетів».

З 1-го по 15-лютого хмельничан закликають здати свій пакет пакетів на переробку. Зібрані пакети, кажуть фахівці, відправляться на переробку та стануть сировиною для створення нових речей. А для максимальної зручності, на цей період фактично у всіх мікрорайонах Хмельницького облаштовано 12 локацій прийому поліетилену. Здебільшого це офіси управляючих муніципальних компаній, а також Центр управління відходами, який працює щоденно з 8.00 по 19.00 поблизу міського полігону ТПВ.  Мапу з адресами локацій можна знайти за посиланням.

Приємна вишенька на торті акції – розіграш подарунків між всіма її учасниками. Для цього потрібно у Facebook чи Instagram опублікувати фото про участь в акції з хештегом #пакетпакетів. Переможців оберуть методом рандому, тобто випадкового вибору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *