Без категорії

Витрати на ритуальні послуги зростуть

У Хмельницькому зміниться вартість поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій, а також людей з інвалідністю внаслідок війни. Таке рішення прийняли члени виконкому Хмельницької міськради на засіданні 13 січня.

Зокрема,йдеться про оплату послуг з поховання, яке відбувається коштом міського бюджету. Відтак члени виконавчого комітету підтримали проєкт рішення щодо затвердження вартості ритуальних послуг для безплатного поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни. В 2022 році ця сума становитиме 6918 грн, в 2021 році була 4105 грн.
Окрім цього, члени виконкому затвердили паспорти автобусних маршрутів загального користування: №4 “Ружична — вул. Староміська” та №5 “Лезневе — вул. Староміська”. Зараз триває процес тендерних закупівель автобусів, які після завершення усіх процедур вийдуть на маршрути.
“На засіданні розглянули чимало питань, більшість з яких, як зазвичай, господарські. Також внесли зміни в транспортні маршрути, зокрема, в п’ятий. Автобуси, які працюватимуть на цьому маршруті, курсуватимуть з мікрорайону Лезневе до вулиці Староміської через Трудову та Прибузьку. Додали Трудову, оскільки мешканці багатоповерхівок зверталися з проханням транспортного сполучення, а по Прибузькій, коли запрацює Палац спорту, також буде потреба в транспортному сполученні”, — зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.
Частина рішень стосувалася демонтажу незаконно встановлених огорож, питань опіки дітей, надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами тощо.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *