Без категорії

Альтернатива медикаментам

У рекреаційному центрі “Берег надії” облаштували соляну кімнату для лікування та профілактики захворювань дихальних шляхів, алергій, шкірних захворювань та психо-емоційних розладів.
Це вдалося зробити завдячуючи перемозі мікропроєкту “Соляна кімната” в конкурсі міської програми “Громадські ініціативи”. Його автором стала ГО “Хмельницька міська спілка ветеранів Афганістану”.
На реалізацію мікропроєкту спрямовано 239,3 тис. грн (бюджет громади становить 199,3 тис. грн, власний внесок — 40 тис. грн). За ці кошти закупили соляні камені, подрібнену лікувальну сіль та спеціальне обладнання, яке підтримує показники вологості, температури та насичує повітря частинками сольового аерозолю. Завдяки цьому в повітрі практично відсутні алергени, в тому числі й мікробного походження, що є важливим терапевтичним фактором. Окрім цього, соляна кімната є одним із найефективніших фізіологічних, безмедикаментозних комплексних впливів на організм, які стимулюють захисну силу, ефективну при хронічних захворюваннях дихальної системи.
Це досягається системним впливом на організм людини розпилених в повітрі частинок солі, багатої йодом, селеном, цинком, кальцієм та бромом. Для відчуття спокою та досягнення душевної рівноваги встановлено акустичну систему, м’яке світлодіодне освітлення та декоративний камін.
Користуватися галокамерою (соляною кімнатою) зможуть усі, хто перебуває в рекреаційному центрі на відпочинку, але за показами лікарів.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *