Без категорії

Інвестиції в освіту

Оснащення шкіл необхідним обладнанням — дуже важлива складова якісного та успішного освітнього процесу. Щоб налаштувати учнів на плідну працю, потрібно вдало підібрати відповідне шкільне обладнання. Адже в сучасній школі учні займаються й дослідницькими та науково-практичними роботами. До того ж, у навчальному процесі українські школи та ліцеї почали робити акцент на математиці. Аби заохотити дітей вивчати точні науки, влада міста постійно закуповує для шкіл нове обладнання. Унікальне наочне приладдя для кабінетів біології, фізики, географії, хімії та математики у першому півріччі торік отримали 13 закладів освіти міста та два заклади із сіл громади. В другому півріччі ще 16 шкіл і ПТУ отримали stem-класи на майже 10 млн грн. А для сільських шкіл закупили ще й smart-борди — інтерактивні дошки з вбудованим проєктором, що дозволило педагогам викладати, а учням вивчати у 3D форматі історію, географію, фізику, астрономію, біологію, мистецтво й інші предмети, крім письмових. Для них знайомство з таким обладнанням — це справжнє відкриття.
Наразі процес покращення матеріально-технічної бази шкіл триває. Вчергове для шкіл громади придбано STEM-обладнання, 17 профільних кабінетів з різних предметів на загальну суму 6,9 млн грн. Зокрема, в НВК №2, НВО №5 і спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №29 обладнали нові кабінети біології; в технологічному багатопрофільному ліцеї, СЗОШ І-ІІІ ступенів №24 та гімназії №1 — кабінети фізики. НВК №4 і №10, колегіум імені Володимира Козубняка, СЗОШ №18 і №25 відтепер забезпечені сучасними кабінетами хімії, ліцей №17 —– кабінетами математики та біології, НВО №28 — географії, гімназія №2 — математики і географії.
За словами освітян, сучасне обладнання дає змогу проводити уроки за допомогою ілюстраційних, анімаційних і творчих презентаційних методик, а новітні пристрої та лабораторні набори не лише значно полегшують навчальний процес, а й мотивують дітей до навчання.
Міський голова Олександр Симчишин інвестиції в освіту вважає надзвичайно важливими. За його словами, вчитися має бути цікаво і пізнавально. Тож навчальні бази усіх шкіл тергромади оновлюватимуться щороку.
“Тільки за 2021 рік придбали загалом 30 профільних кабінетів для різних шкіл на загальну суму 9,9 млн грн! Сучасне інноваційне обладнання допомагає учням займатися дослідницькою та проєктною діяльністю, персоналізовано виконувати лабораторні та практичні роботи, наочно спостерігати за результатами своїх досліджень. А вчителі отримали змогу впроваджувати новітні технології в освітній процес, здійснювати STEM-орієнтований підхід до навчання в рамках реалізації проєкту Нової української школи”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Євген Ковтун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *