Без категорії

Палац спорту: фінішна пряма

У Хмельницькому триває будівництво Палацу спорту. Підрядники вже завершили роботи з підключення новобудови до тепла, змонтували виведення інженерних мереж назовні та розпочали декоративне оздоблення фасаду.

Наразі будівельна частина споруди виконана на 65%. Скільки коштів з місцевого та державного бюджетів вже залучено, скільки ще планується, та коли буде повноцінне відкриття і перші спортивні заходи? На це запитання дав відповідь міський голова Олександр Симчишин.
“У 2021 році держава виконала всі взяті на неї зобов’язання. Ми домовлялися про 150 млн грн з державного бюджету, всі ці кошти надійшли, до кінця року освоєні. І це вже остаточна сума, відповідно до проєктно-кошторисної документації, на яку укладався договір з підрядником у 2019 році, коли починалося будівництво. За цих два роки проєкт був відкоригований, бо є інфляційна складова, є здорожчання матеріалів, але це незначні суми. Значне коригування стосувалося змін у вимогах проєкту. Скажімо, щодо пропускної системи, фасаду, який виглядав непривабливим у першому варіанті. Зараз фасад змінено, він класний, сучасний. Візуально, я впевнений, це буде найкраща будівля в місті і в регіоні в цілому: це – аудіовізуальна система для можливих трансляцій змагань європейського і світового рівнів, це більше видів спорту, це велика кількість додаткових функцій, які тепер будуть в палаці. Для цього потрібно укласти новий договір з підрядником. Попередньо мова йде про 412-415 млн гривень, і це вже остаточна сума, щоб можна було здати об’єкт в експлуатацію. Ми вже змонтували всі комунікації, зараз триває опорядження території. У місцевий бюджет-2022 ми заклали 20 мільйонів гривень, і якщо держава продовжить виконувати свої зобов’язання надалі, бо цей проєкт існує в межах державного, нам необхідно ще майже 100 мільйонів. І це абсолютно реальна сума для першого півріччя 2022 року. Якщо ці кошти будуть, то об’єктивно червень місяць може стати відкриттям Палацу спорту – з перерізуванням стрічки і першими змаганнями. Якщо ж не надійдуть державні кошти, це буде винятково міський проєкт, будемо шукати інші варіанти, як довершити будівництво саме в 2022 році. Зараз все йде запланованими темпами”.
Додамо, у Хмельницькому будівництво Палацу спорту розпочалося у 2019 році на вулиці Прибузькій, 5/1 А. Він передбачає арену на три тисячі глядацьких місць, кілька окремих спортивних залів по 330-350 квадратних метрів. Крім проведення спортивних змагань, тут планують проводити й інші різнопланові великомаштабні заходи, зокрема виставки, форуми, концерти.

Вікторія Катрич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *