Без категорії

Вода у Південному Бузі освячена

Сьогодні святкуємо останнє свято різдвяного циклу – Водохреще (Хрещення Господнє, Йордан) або Богоявлення Господнє. З цієї нагоди архімандрит Даниїл Тарнавський, капелан 19-ї окремої ракетної бригади «Свята Варвара» провів обряд освячення води на набережній Південного Бугу в Хмельницькому. Виголосив водосвятну молитву та занурив у воду хрест.

Із давніх часів християни вірили у цілющі властивості Йорданської води, її пили, в неї занурювалися. «Маємо розуміти, що гріхи очищаються у таїнстві сповіді, але хто приступає до купання з вірою, тому Господь буде посилати здоров’я, але це потрібно робити з вірою», – з такими напутніми словами звернувся священик до людей.

Незадовго до свята в Хмельницькому облаштували 5 місць для купання:     на правому та лівому березі ріки, неподалік від міського пляжу, на пірсі поблизу аварійно-рятувальної станції по вулиці Чорновола 11 та  біля  дитячо-юнацької спортивної школи №3 «Спартак».

З учорашнього дня і до 19:00 сьогодніу місці святкування діють пункти обігріву та роздягальні, можна зігрітися гарячим чаєм. Тут несуть надійну варту медики, працівники ДСНС та міської комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах, працівники поліції та муніципальної дружини.

Також настоятель Свято-Введенського храму Православної Церкви України, митрофорний протоієрей Степан Миронюк провів ритуал освячення води на водопровідній насосній станції №9, що на проспекті Миру, 36/2, звідки вода потрапляє в оселі хмельничан.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *