Без категорії

Тигрина трапеза

Прийнято вважати, чим багатше буде накритий новорічний стіл, тим більш благополучним і вдалим буде рік, що наступає. Тому святкове меню господині намагаються скласти заздалегідь, приділяючи увагу закускам, салатам і десертам. Особливо ретельно підбираються гарячі страви на Новий 2022 рік, адже їм уготована роль головного частування. Що підготувати для новорічного застілля з м’яса, птиці і риби? Ділимося смачними ідеями для довгоочікуваного зимового свята.

Соковита буженина
з журавлиною

Готується страва з великого шматка молодої свинини, в ідеалі окосту або шийної частини. Помірний відсоток жиру і відсутність кісток гарантують ніжний смак і приголомшливу соковитість. А якщо приготувати м’ясо з журавлиною і гранатовим соком, вийде вишукана страва, гідна найголовнішого свята в році.
Для рецепта: 1 кг свинячої м’якоті (шия або окіст), 100 г свіжої або свіжомороженої журавлини, 0,5 склянки гранатового соку, 1-2 зелених яблука, сіль за смаком.
Приготування. Свіжу журавлину вимийте, заморожену розморозьте. Яблука разом з шкіркою наріжте тонкими пластинками. Свинину промийте під проточною водою і обсушіть паперовим рушником. Зробіть в м’якоті глибокі поперечні надрізи, не дорізаючи шматок до кінця. У кожен надріз покладіть 3 часточки яблука і кілька журавлинних ягід. Посоліть за смаком. Покладіть майбутню буженину в пакет для запікання і полийте гранатовим соком. При бажанні можете додати улюблені спеції для м’яса.
Акуратно розподіліть прянощі і сік всередині пакету і покладіть у форму. Зафіксуйте затискачем і залиште заготовку маринуватися на 1 годину. Розігрійте духову шафу до температури 180 °С і запікайте свинину протягом 80 хвилин на середньому вогні. Якщо любите буженину з апетитною запеченою скоринкою, за 10 хвилин до готовності зробіть у верхній частині пакета великий надріз. Блюдо подають з гірчицею, хріном або томатним соусом, але буженина з журавлиною і гранатом смачна сама по собі.

Чорний Тигр — хижак, але це не означає, що на новорічному столі має бути тільки м’ясо, скажімо, косуль. Тигри їдять різне м’ясо, навіть жаб, а також рибу, фрукти, ягоди, горіхи.

Філе хека з соусом

Сама по собі риба хек не жирна, тому краще готувати її та подавати із соусом. Хек цілком можна замінити минтаєм.
Для рецепта: 3-4 філе хека,
6-8 томатів чері, 2-3 ст. л. манної крупи (для панірування), 3-4 ст. л. соняшникової олії (для смаження), сіль та перець до смаку;
Для соусу: 3 яєчні жовтки, 70 мл шампанського, цедра ½ лимона, 1 дрібка солі.
Приготування. Розігрійте духовку до 180 градусів, а філе хека розморозьте і промокніть паперовим рушником. Посоліть і поперчіть із двох сторін. Запаніруйте філе хека у манній крупі, бо саме в манній крупі вийде хрумка скоринка. Потім обсмажте з двох боків з невеликою кількістю олії. При обсмажуванні не накривайте пательню кришкою. Після цього перекладіть філе хека у форму для запікання.
Для соусу візьміть вогнетривку миску та з’єднайте в ній жовтки з дрібкою солі та цедрою. Тепер зробіть парову баню: встановіть миску над сотейником із водою, але так, щоб миска не торкалася води. Прогрівайте і постійно мішайте до появи легкої піни. Влийте шампанське та прогрійте соус ще 60 секунд. Він повинен загуснути.
Тепер на кожне філе хеку ложкою викладіть соус і додайте у форму томати чері. Ставте запікатись рибу на 5-7 хвилин за температури 180 градусів. Потрібно, щоб зверху з’явилася рум’яна скоринка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *