Без категорії

У тренді — спорт

В Хмельницькому буде сучасна спортивна база
для занять боксом. Будівництво спорткомплексу розпочнеться наступного року.

Серед пріоритетів міської влади — розвиток спорту та формування здорового способу життя. Зміни, які відбулися за останні шість років в цій галузі, очевидні: збудовано понад півсотні спортивних багатофункціональних майданчиків на прибудинкових територіях та в школах міста, оновлюється матеріальна база в навчальних та спортивних закладах. Водночас капітально відремонтовані стадіони “Поділля”, “Локомотив”, будуються велодоріжки, проходять різні спортивні змагання, конкурси, чемпіонати. Займатися спортом в місті вже стало і престижно, і навіть модно.
За словами міського голови Олександра Симчишина, влада міста і в наступні роки вкладатиме інвестиції в розвиток спорту. Зокрема, у 2022 році розпочнеться будівництво спорткомплексу для занять боксом, оскільки зала, яка знаходиться на Проскурівській, вже давно не відповідає сучасним вимогам і потребує не лише капремонту, а розширення території для повноцінних тренувань та проведення змагань.
За словами міського голови, багато хмельницьких боксерів виборюють нагороди на чемпіонатах Європи та світу, але умови для їхнього тренування, матеріально-технічна база, спортивне обладнання та інвентар, що є в наявності, не відповідають сучасним вимогам.
“Наші боксери однозначно заслуговують працювати, тренуватись в кращих умовах, бо заслужили цього своїми результатами. Ми допомагаємо, чим можемо, постійно купуємо боксерське обладнання. У 2021 році купили сучасний ринг для залу, наступного року хочемо купити вуличний ринг, на це передбачили кошти, але розуміємо, що ця допомога не вирішує проблему системно, тому що зала, в якій вони тренуються, не відповідає професійним вимогам.Тому ми спроєктували спорткомплекс на Проскурівській, 81. Проєктно-кошторисна документація є, державна експертиза також, тендер проведений, ми заклали на наступний рік 100 млн гривень співфінасування, оскільки маємо запевнення, що цей об’єкт фінансуватиметься частково з держбюджету”, — зазначив Олександр Симчишин.
Відтак вже наступного року в місті розпочнеться будівництво нового спортивного об’єкту. За словами міського голови, це буде не просто спорткомплекс для боксерів, а найкрутіший спортивний комплекс для підготовки боксерів у всій Правобережній Україні, де можна буде проводити змагання, тренуватись і навіть проживати.
Водночас вже наступного року влада міста планує завершити реконструкцію спортивної бази ДЮСШ №1. Там буде футбольне поле, яке відповідатиме всім вимогам проведення матчів ІІ і І ліги, дорослих чемпіонатів, буде тренувальна база, а відтак збільшиться кількість дітей, які зможуть займатися різними видами спорту.

Євген Ковтун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *