Без категорії

Територія безпеки

У міській тергромаді відкрили притулок для людей, які постраждали від домашнього насильства. Тут надаватиметься тимчасове місце для проживання, правова, психологічна допомога та інші послуги.

юдей, які вчиняють насилля в стосунках, називають аб’юзерами. Зазвичай, такі люди застосовують насильницькі методи: психологічне, фізичне, сексуальне або економічне насилля для досягнення своїх цілей. Аб’юзером може бути як чоловік, так і жінка, проте чоловіки становлять більшість. Жінки ж, ставши жертвами, як правило, воліють не виносити сміття з дому. Відтак побої і знущання для них стають щоденною реальністю, про яку вони мовчать. Мовляв, усі так живуть, тож треба терпіти. Терпіти більше не треба. Якщо ви постраждали від домашнього насильства, ви захищені законом і маєте право на повноцінну допомогу. Відтепер її можна отримати й у новоствореному притулку, який почав працювати на території Хмельницької міської тергромади. Його облаштували в колишньому приміщенні одного із підрозділів районного центру надання соціальних послуг.
Капітально відремонтували, замінили мережі, а на території облаштували дитячий майданчик. Адреса притулку не вказується свідомо. Вона є конфіденційною, щоб гарантувати безпеку постраждалих.
У приміщені площею 145 кв. м, яке адаптували й до потреб людей з обмеженими можливостями, є три кімнати, санвузол, душова, кухня, на якій вся необхідна побутова техніка та посуд, кімната психолога, місця для навчання, а також годувальний та пеленальний столики.
У закладі можна проживати до трьох місяців. Впродовж цього часу потерпілим від домашнього насильства надаватимуть психологічну, юридичну, а за потреби й медичну допомогу. В окремих випадках термін перебування можуть збільшити до пів року.
Вартість проєкту — 2,5 млн грн. Це кошти державної субвенції, а утримувати заклад будуть коштом міського бюджету. В рамках проєкту також створили мобільну бригаду та придбали автомобіль, аби оперативно після повідомлення поліції виїжджати на виклик.
Бригада у складі трьох спеціалістів працює вже місяць, за цей час здійснила 25 виїздів. Загалом у притулку працюватиме дев’ять фахівців.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *