Без категорії

Виконком: крайнє засідання

Понад 60 питань порядку денного розглянув виконавчий комітет Хмельницької міськради на засіданні, яке відбулося 23 грудня.

Вже традиційно члени виконкому проголосували за надання матеріальної допомоги жителям громади, зокрема і тим, хто потребує дороговартісного лікування. Загалом фінансову допомогу надано 32-ом особам на загальну суму 99 тисяч гривень.
Ухвалено рішення щодо квартирного обліку при виконавчому комітеті міської ради, про надання житла трьом сім’ям працівників КП “БРЕД”
Водночас виконавчий комітет погодив і запропонував внести на розгляд наступної сесії ряд питань. Зокрема, пропозицію щодо призначення персональних стипендій Хмельницької міської ради для 20-х провідних митців та викладачів мистецьких шкіл Хмельницької міської територіальної громади на 2022 рік; щодо внесення змін до програми “Громадські ініціативи” м. Хмельницького на 2021-2025 роки та щодо затвердження істотних умов енергосервісного договору.
Енергосервісний договір передбачає модернізацію мереж зовнішнього освітлення, за рахунок заміни світильників типу ДНАТ (газорозрядні) на енергозберігаючі світильники типу LED (загалом понад 3800 шт.) Планується замінити світильники на 69 великих вулицях міста, розташованих у різних мікрорайонах. Очікується, що після впровадження цих енергоефективних заходів рівень споживання електроенергії знизиться, буде досягнуто суттєвої економії споживання електричної енергії, майже 46%.
“Одним із важливих питань сьогоднішнього засідання виконавчого комітету є затвердження контракту для модернізації зовнішнього освітлення, який ми хочемо реалізувати вже у 2022 році. Ми, фактично, вийшли на фінішну пряму. І сьогодні, затверджуючи контракт, вже наступного року цей проект запустимо. Проект реалізовуватиметься без витрат бюджетних коштів. Фактично, це все буде виконуватися за рахунок переможця конкурсу — інвестора, а інвестицію він буде перекривати за рахунок зекономленої електроенергії на сучасних ліхтарях. Без витрачання бюджетних коштів.4000 світлоточок — це величез ний об’єм, це якраз всі великі вулиці. І це є продовженням нашої стратегії з повного оновлення зовнішнього освітлення у місті Хмельницькому”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
З метою належної організації діяльності у сфері поводження з побутовими відходами буде організовано та проведено повторний конкурс з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Хмельницької міської територіальної громади (територія сіл: Копистин, Івашківці, Колибань, Мала Колибань, Березове, Богданівці, Масівці, селище Богданівці). Виконавчий комітет затвердив конкурсну документацію. Конкурс планується оголосити 30 грудня, оголошення буде розміщено на сайті Хмельницької міської ради.
Затверджено перелік товаровиробників, яким з бюджету Хмельницької міської територіальної громади надається відшкодування участі в ярмарково-виставкових заходах.
Іншими рішеннями передано від управління капітального будівництва на баланс департаменту освіти та науки новозбудований заклад загальної середньої освіти — початкову школу №1, що на вул. Залізняка, 32, та реконструйовані приміщення НВО №1 на Старокостянтинівському шосе, 3Б, а також на баланс ХКП “Міськсвітло” мережі освітлення нової дороги по вулиці Мельникова (І черга).
Низка рішень стосувалася передачі нерухомого майна міської комунальної власності в оренду та погодження умов передачі.
У новорічну ніч, з 31 грудня 2021 року на 1 січня 2022 року, з 23.00 до 5.00 вулицями міста Хмельницького курсуватимуть тролейбуси.
Виконавчий комітет встановив тариф на транспортні послуги з перевезення пасажирів в електричному транспорті в новорічну ніч — 15 грн за одну поїздку.

Сергій Білий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *