Без категорії

Вода здорожчає майже на гривню

Про зміну тарифів на воду та водовідведення для хмельничан повідомили в міському комунальному підприємстві “Хмельницькводоканал”. Ціна збільшиться відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг.
За словами президента Асоціації “Укрводоканалекологія” Дмитра Новицького, новий тариф не дасть змоги підвищити ту мізерну заробітну плату робітникам водоканалів, яку вони отримують зараз, і це тільки підштовхне плинність кадрів. При тому, що середній вік працюючих вже досяг відмітки 50 років. Вартість електроенергії, закладеної в тариф, теж менша, ніж вона є вже зараз. Але енергетики прогнозують зниження її ціни протягом наступного року. Втім, чи збудуться прогнози, достименно не відомо.
За інформацією комунальників, відповідно до постанови, тарифи з 1 січня 2022 року будуть такими: централізоване водопостачання — 14,17 грн за 1 куб. м (з ПДВ) — нинішня вартість — 13,14 гривні; централізоване водовідведення — 13,22 грн за 1 куб. м (з ПДВ) — нинішня вартість — 12,48 гривні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *