Без категорії

Сніг падає — дороги чистять

Перший місяць зими потішив снігом. Але кому втіха, а кому — клопоти. Білі насипи — перешкода для автомобілістів та пішоходів. Аби прибрати сніг, на дорогах міста працюють понад два десятки одиниць спецтехніки. Першочергово розчищають вулиці, якими курсує громадський транспорт.

“Нині на дорогах працюють піскорозкидачі, екскаватор, трактори, деякі з яких оснащені щітками та обладнанням для розкидання піщано-соляної суміші”, — розповів майстер Комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг Сергій Косінський.

Старанно працюють і двірники усіх управлінських муніципальних компаній та комунальних підприємств. Розчищають від снігу прибудинкові території, посипають піщано-соляною сумішшю пішохідні зони. Тротуари від снігу звільняють і за допомогою спеціальної техніки.

Прибирають сніг у парках і скверах міста. Стан доріг і тротуарів у місті контролюється цілодобово.

Згідно з Правилами благоустрою території міста Хмельницького, підприємства, установи, організації усіх форм власності, фізичні особи-підприємці, в тому числі орендарі приміщень зобов’язані забезпечувати своєчасну очистку від снігу та льоду закріпленої за ними території.

За порушення Правил благоустрою території міста Хмельницького передбачена адміністративна відповідальність (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення) – штраф для юридичних осіб становить від 850 до 1700 гривень, для фізичних – від 340 до 1360 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *