Без категорії

Представлений до нагороди

Хмельничанина, Заслуженого артиста України Степана Бортнічука номіновано на національну премію ім. П.К.Саксаганського. З 2009 року Національна спілка театральних діячів України та Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім. П.К.Саксаганського присуджують премію театральним діячам. Нагороду присвоюють за творчі досягнення, що наближають Україну до кращих зразків світового мистецтва.

Закінчивши Харківський інститут мистецтв імені І. П.Котляревського, з 1972 року Степан Бортнічук працював у театрі Закарпаття, де зіграв понад три десятки образів із творів вітчизняної та світової класики.

Хмельницький знає Степана Бортнічука, як улюбленого актора обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Старицького. Тут працює з 1992 року, зіграв сотні ролей, головних і другорядних, комічних і драматичних. Степан Бортнічук — майстер перевтілень, яким пишається Україна. Йому однаково вдаються ролі блазня у виставі за Броніславом Грищуком “Трон і корона” і графа в постановці “Великодушний рогоносець” за Ферманом Кроммелінком.

Окрім Степана Бортнічука на премію претендують директор та художній керівник Театру української традиції “Дзеркало” Володимир Петранюк, провідний майстер сцени Одеського театру юного глядача ім. Ю.Олеші Віктор Раду та режисер Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Гоголя Богдан Чернявський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *