Без категорії

Вогник миру — додому

Традиційно напередодні новорічно-різдвяних свят представники патріотичної організації “Пласт Хмельницький” передали Вифлеємський вогонь міському голові Олександру Симчишину. Нині полум’я благодаті зберігається в міській раді. Кожен зможе прийти сюди й взяти вогонь до свого дому протягом усього святкового періоду. Урочистість передачі вогню міському голові відбулася 23 грудня на сцені біля кінотеатру ім.Т.Г.Шевченка за участі пластунів міста та духовенства.

Нагадаємо, що Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі.

Заснована акція 1988 року як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом.

Першими ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — інших країн. До України вогонь потрапив завдяки пластунам вперше в 1992 році.

“Приймаю вогонь всьоме. Передали його всім конфесіям і в Святвечір, кожен хмельничанин зможе запалити його вдома. Крім того, Вогонь заносять до сиротинців, лікарень, щоб люди, котрі перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану — до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу вечерю або гасити раз запалену від Вогню свічку — за твердженням священиків, від цього святість Вогню не втрачається”, – зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *