Без категорії

Спритність слів і гроші в кишені

Телефонні шахраї продовжують ошукувати довірливих людей, і таких, що ведуться на їхній обман, чимало. Лише за декілька днів грудня жертвами дуримарів стали четверо хмельничан.

12 грудня до 69-річної місцевої жительки подзвонили на мобільний телефон і, представившись службою безпеки банку, повідомили, що її картка для виплат заблокована. Під приводом захисту рахунку кмітливий шахрай дізнався персональні дані та код доступу до рахунку. Жінка довірилась, оскільки мала на банківській картці 230 тисяч гривень. І лише коли вся сума зникла з рахунку, зрозуміла, що її надурили.
v Днем пізніше за такою ж самою схемою шахраї “розвели” на гроші ще одну жінку — 52-річну хмельничанку. З її картки пройдисвіти зняли 17 тисяч гривень.
v Жертвою шахраїв стала й 20-річна мешканка обласного центру. Їй 15 грудня зателефонували з магазину одягу, запропонувавши купити за акційною ціною модну шапку з натурального хутра. Дівчина повірила і перерахувала шахраям 4500 гривень. Коли ж залишилась і без головного убору, і без грошей, побігла до поліції.
v Потрапила на гачок шахраїв ще одна довірлива хмельничанка. 28-річна жінка розмістила на сайті оголошень пропозицію з продажу одягу. Покупця довго чекати не довелося. Домовившись про ціну, жінка без усяких вагань продиктувала шахраям свої банківські реквізити, але, замість очікуваних грошей за свій недорогий товар, її картка, на якій було майже п’ять тисяч гривень, обнулилась.
За всіма вказаними фактами відкриті кримінальні провадження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *