Без категорії

“Зброярі”

Отримавши оперативну інформацію про злочинне формування, до якого входять троє мешканців Хмельниччини, займаються збутом різного виду стрілецької зброї, в тому числі набоями, вибухівкою та гранатами, правоохоронці розробили спецоперацію з затримання зловмисників. За декілька місяців оперативники вирахували ймовірні місця зберігання арсеналу, здійснили оперативні закупівлі зброї, де був автомат “Калашникова”, пістолет “Макарова”, пістолет з пристроями для безшумної стрільби, саморобні пристрої для відстрілу набоями калібру 5,6 мм та більше двохсот набоїв калібру 9 мм. У березні 2018 року працівники поліції, СБУ в Хмельницькій області спільно з спецпідрозділом “КОРД” та співробітниками затримали “зброярів”.
Упродовж кількох місяців оперативники розробляли спецоперацію затримання “зброярів”, вираховували можливі місця зберігання арсеналу, слідчі планували та готували обшуки.
Під час санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили цілий арсенал зброї: 5 автоматів “Калашникова”, 8 пістолетів різних марок, 4 гвинтівки, 5 саморобних вогнепальних пристроїв у вигляді авторучок, значну кількість різнокаліберних набоїв, бойові гранати, близько 700 г тротилу та грошові кошти.  
Окрім того, в одного із членів групи було вилучено різноманітні деталі, обладнання та схеми для виготовлення і переробки зброї. Тоді трьох членів злочинної групи затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
13 грудня Кам’янець-Подільський міськрайонний суд виніс вирок двом фігурантам провадження. Їх визнали винними у вчиненні злочинів, передбачених ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) та ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України. Одного із них, який вже притягувався до відповідальності за розбій, засудили до 7,5 року ув’язнення. Інший обвинувачений отримав 5 років ув’язнення зі звільненням від відбування реального покарання з іспитовим строком.
Матеріали щодо третього фігуранта наразі ще перебувають у суді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *