Без категорії

Розумно позбутися непотребу — врятувати довкілля

Офіс “Розумне довкілля. Хмельницький” підсумував цьогорічну роботу екобуса. За рік у хмельницький екобус здали понад п’ять тон батарейок. Про шкідливість використаних батарейок знаємо усі. Поширені “пальчикові” батарейки містять багато марганцю й цинку та інші тяжкі метали й хімічні елементи. Викинуті на сміття, через деякий час вони потрапляють на сміттєзвалище побутових відходів. Там, як наслідок різних органічних реакцій та корозії, шкідливі хімічні сполуки з батарейок потрапляють безпосередньо в довколишнє середовище: забруднюють водойми, ґрунт, потрапляють завдяки рослинам у харчові ланцюги. Тож, здаючи батарейки до екобусу, бережете довкілля.

Крім того, за рік екобус зібрав у місті майже 18 тисяч люмінесцентних та енергозберігаючих ламп, майже дві тисячі термометрів, понад дві тисячі медикаментів та понад 700 тон тари з фарб, клеїв і розчинників та 612 кілограмів відпрацьованого електричного та електронного обладнання.

Це свідчить про підвищення екосвідомості населення. Напередодні Нового року є традиція позбуватися непотребу. У Хмельницькому пропонують здати старі речі в Центр управління відходами, поблизу міського полігону. Тут збирають меблі, будівельні відходи, зелені відходи, одяг, побутову техніку, папір, ПЕТ, поліетилен, скло, упаковку, метал, небезпечні відходи.

За словами міського голови Олександра Симчишина, ще один міський Центр управління відходами планують побудувати в мікрорайоні Ракове, ним зможуть користуватися усі хмельничани.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *