Без категорії

Будівництво зони над Бугом

Триває будівництво головної алеї Молодіжного парку. До кінця року завершаться й інші заплановані роботи.

Ще минулоріч розроблено міський план будівництва Молодіжного парку. Реалізувати його планують у три черги. В першу чергу заплановано облаштувати пішохідну доріжку, вздовж якої мають бути кишені для лавок, скейт-парк, новий заїзд та переоблаштована зона паркування. Загалом на будівельні роботи першої черги з міського бюджету передбачено 14 мільйонів гривень.
У цьому році на роботи в парку з міської казни виділили три мільйони гривень. З листопада ці кошти йдуть на розширення головної пішохідної доріжки парку з чотирьох до п’яти з половиною метрів. Її викладають спеціальною бруківкою, сіро-коричневих кольорів. Триває й встановлення освітлення. До кінця року планують залити фундамент скейт-парку.
Загальна вартість трьох черг будівництва — 47 мільйонів гривень. За проєктом, на чотирьох гектарах облаштують дитячий і спортивний майданчики, мобільні сцени для проведення фестивалів, оглядовий майданчик. За межами парку буде територія для вигулу собак.
Завершити будівництво Молодіжного парку планують не пізніше, ніж за пʼять років. Втім, своє призначення він виконуватиме й під час будівельних робіт.
“Йдемо наміченим планом створення сучасного Молодіжного парку, де зможуть відпочити люди різного віку. Дуже довго боролися за цю територію, намагалися отримати різноманітні погодження. Отримавши їх, минулоріч виготовили проєктно-кошторисну документацію”, — зазначив Олександр Симчишин.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *