Без категорії

Замість картонного — електронний

З 1 січня 2022 року в Хмельницькому
запровадять електронний проїзний квиток для студентів та школярів.

Багато хто з батьків школярів та студенти купують проїзні квитки, аби здешевити проїзд у тролейбусах. З нового року проїзні для цієї категорії пасажирів будуть інакшими — пластиковими. Окрім цього, їх не потрібно купувати щомісяця, як картонні, а лише щомісячно поповнювати грішми через мобільний додаток або через термінали, яких для цієї операції в місті є понад три сотні. Тобто, принцип користування такий самий, як і в електронного квитка, це — обов’язкова валідація. Але новий квиток матиме інший дизайн, а кошти, передбачені за проїзд на місячний термін, зніматимуться всі одразу після першої ж валідації. Потім впродовж місяця, зайшовши до салону тролейбуса, картку потрібно лише валідувати, між іншим, як і усім пасажирам. Друга відмінність — ціна. Для школярів місячний електронний проїзний коштуватиме 85 гривень, а для студентів — 110. Обов’язкова умова — наявність учнівського або студентського квитка.
“Якщо дитина користується тролейбусом двічі на день, за 22 дні батьки змушені витратити 264 гривні готівкою. А якщо дитина відвідує гуртки і користується тролейбусом ще більше, то щомісяця треба витратити понад 300 гривень із сімейного бюджету. Фактично, придбавши проїзний, є можливість економити до 70 відсотків”, — розповів заступник міського голови Микола Ваврищук. Окрім цього, новий проїзний квиток має ще одну і досить суттєву перевагу: в мобільному додатку батьки матимуть можливість контролювати переміщення дитини в тролейбусі.
Придбати такий проїзний можна в торговельних точках, розташованих на зупинках транспорту. Також пластикові картки попервах можна буде купити безпосередньо й у навчальному закладі. Щодо паперових проїзних, то ними можна буде користуватися паралельно з електронними, але дійсними вони будуть лише до 1 квітня 2022 року. За словами Миколи Ваврищука, електронні проїзні з часом запровадять також для дорослого населення.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *