Без категорії

ЕРАМ заходить у місто

Міжнародна ІТ-компанія ЕРАМ планує на початку 2022 року відкрити своє представництво в Хмельницькому

Компанія EPAM Systems Inc. (NYSE: EPAM) є передовим розробником цифрових платформ, продуктів, складних дизайнів і програмних рішень. Команди професіоналів EPAM працюють із замовниками в понад 35 країнах у Північній Америці, Європі, Азії та Австралії.
Розширюючи свою присутність в нашій державі, ЕРАМ планує на початку 2022 року відкрити новий офіс у Хмельницькому. Він стане дев’ятим представництвом в Україні. Причини такого кроку — економічний потенціал міста, наявність технологічних осередків у вигляді вишів, а також трьох десятків спеціалістів, які вже співпрацюють з компанією.
“З початком віддаленої роботи ми помітили, що до ЕРАМ в регіоні приєдналися чимало фахівців саме з Хмельницького. З іншого боку, наші прогнози про потенціал міста підтвердив нещодавній рейтинг українського Forbes — місто увійшло в десятку кращих для ведення бізнесу в Україні. Про сприятливий бізнес-клімат також свідчать результати осіннього дослідження “Індекс конкурентоспроможності міст України”. Для нас цікава ця локація і в наших планах — збільшити команду у кілька разів вже наступного року. Наразі ми запрошуємо до співпраці фахівців буквально всіх ІТ-напрямків”, — поділився планами Сергій Редько, керівник ЕРАМ в регіоні.
Серед ключових ІТ-напрямків — Frontend-розробка, мобільна розробка, а також “класичні” Java, Business Analysis, Project Management. У приміщенні IT Sense Global вже відкрито коворкінг компанії. Запуск офісу заплановано на початок 2022 р. Втім, вже в жовтні експерти компанії провели онлайн-лекції для студентів ХНУ, розповіли про навчальні програми ЕРАМ University. А для досвідчених ІТ-спеціалістів провели конференцію Alpha Conference з доповідями від UX-дизайнерів, бізнес-аналітиків, проєктних менеджерів та ін.
Хмельницьких старшокласників, які цікавляться сферою технологій, запрошують на безкоштовну тримісячну програму Pre-Junior School, яка знайомить із сучасними ІТ-професіями, а також з хмарними сервісами, мовою #C та основами вебдизайну.
Водночас спільно з міською владою та громадою розглядається перелік сфер, в яких компанія та місто можуть співпрацювати: мова і про передачу техніки навчальним закладам, і про розвиток професійних ІТ-спільнот на базі вишів, і про цифровізацію послуг для мешканців міста.

Євген Ковтун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *