Без категорії

Хмельницький у п’ятірці лідерів серед обласних центрів України

16 вересня Міжнародний республіканський інститут (МРІ)
в Україні спільно з соціологічною групою “Рейтинг”,
USAID опублікували результати сьомого
всеукраїнського муніципального опитування.

З-поміж 24 міст, де було проведено оцінювання жителями якості надання послуг, ставлення до органів влади та впливу пандемії коронавірусу, Хмельницький увійшов до п’ятірки лідерів. А за багатьма критеріями зайняв першу сходинку. Зокрема, діяльність міського голови позитивно оцінюють 87 відсотків жителів громади. Це найкращий результат в Україні і перша позиція в рейтингу. Окрім цього, 75% опитаних респондентів зазначили, що справи в Хмельницькому йдуть у правильному напрямку. І це також найкращий результат.
Наразі таке муніципальне опитування є щорічним та дає всебічний аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування і надання комунальних послуг. Респонденти оцінювали наступні послуги: тротуари, збір сміття, транспортна інфраструктура, громадський транспорт, дороги, заклади культури, публічні парки та сквери, двори та прибудинкові території, діяльність поліції, екологія, навколишнє середовище, паркування.
“Вчергове виграв позицію щодо підтримки діяльності міського голови, як і на останніх виборах, 87%. Хмельницький перший за оцінкою напрямку розвитку міста (75%). Перші також за оцінкою мешканців щодо ефективного і прозорого використання бюджету! Найбільшу підтримку має і міська рада. У випадку виборів 58% знову підтримали б Команду! Загалом, за 22-ма показниками оцінки різних сфер і послуг вдруге поділили 2-6 місця, при цьому збільшивши загальний індекс з 3,1 до 3,6.
Ґрунтовний аналітичний матеріал на кількасот сторінок дає можливість побачити, проаналізувати успіхи і недоліки нашої діяльності і використати для подальших змін у місті! Всім дякую за підтримку! Працюємо далі…”,
— написав міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук.
Муніципальне опитування проводиться соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI) за підтримки з 2015 року. Воно допомагає відслідковувати задоволеність мешканців якістю різних сфер та послуг у містах і бачити їх динаміку.
Цьогоріч опитування проводилось у 24 містах з 12 травня до 3 червня 2021 року, в ньому взяли участь близько 19 тисяч українців.

Євген Ковтун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *