Без категорії

Плідно та конструктивно

Під головуванням міського голови Олександра Симчишина відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Одне з розглянутих питань, яке члени виконкому винесуть на сесію міськради, стосується приєднання Хмельницької громади до ініціативи ЮНІСЕФ “Громада, дружня до дітей та молоді”. Поки що, окрім Хмельницького, до цієї новації приєднались деякі міста-мільйонники. За словами заступника міського голови Михайла Кривака, це перш за все дасть змогу залучати інвестиції на програми, які стосуються дітей та молоді та вигравати грантові кошти. Втім, головним чинником для ЮНІСЕФ є підтримка ініціативи органом самоврядування.
На розгляд депутатів буде винесене й питання щодо погодження інвестаційної програми підприємства “Південно-Західні тепломережі” на 2022 рік. Підприємство планує наступного року витратити на ремонтні роботи понад 4 мільйони гривень. За словами директора підприємства Павла Возборського, кошти будуть спрямовані на заміну трьох ділянок тепломережі в Гречанах, однієї ділянки у “Південно-Західному” мікрорайоні, а також на модернізацію теплових пунктів та заміну обладнання на трьох ТЦП. Планує підприємство також придбати спеціальний пристрій, який встановлюватиме в мережі місця витоку тепла.
Ще одне питання, яке буде винесено на чергову сесію міськради — досить креативне і демократичне. Мова про затвердження положення про шкільний громадський бюджет. Це дозволить старшокласникам самим створювати проєкти, спрямовані на покращення дизайну школи та її благоустрою. На цей проєкт планують виділити з бюджету 1 мільйон 800 тисяч гривень.
І вже традиційно члени виконавчого комітету виділили матеріальну допомогу хмельничанам, які потребують лікування. Її отримають 58 мешканців, в середньому, від 2 до 7 тисяч. Також виконком вирішив надати матеріальну допомогу родині Героя України Олександра Петраківського. Проголосували й про виділення житла. Цього разу його отримають працівники соціальної сфери. Загалом члени виконкому опрацювали 36 питань порядку денного.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *