Без категорії

Змагалися юні гонщики

Останні дні літа для малечі мають запам’ятатися яскравими подіями. Однією з таких минулої суботи стали змагання на толокарах та самокатах, які організували міське управління молоді і спорту та міський Центр роботи з дітьми та підлітками за місцем проживання.
Змагальні траси юних розмістилися на майданчику біля кінотеатру ім. Т.Г.Шевченка. Кольорові позначки на доріжках заїзду ще до змагань викликали гарний настрій хмельничан, яких зійшлося чимало, щоб спостерігати за веселим дійством.
“Втретє організовуємо такі перегони для хмельницьких діток. Вік учасників — від двох до семи років. До чотирьох років змагалися на толокарах (дитячих машинках), старші на самокатах. Кожен мав на швидкість подолати дистанцію 20 метрів. Усі учасники заїзду отримали подарунки від організаторів та спонсорів змагань. У фіналі зійшлися п’ять найкращих учасників. Їм подарунків — найбільше. “Це була моя ідея зробити в місті такі змагання, відштовхувався від захоплень власної дитини, яка дуже любила в цьому віці їздити на такому транспорті. За три роки організації подібних змагань побачив, що вони дуже подобаються людям. У перших участь взяло 150 учасників, у других — 190. А цьогоріч майже 240 учасників”, — зазначає директор міського Центру роботи з дітьми та підлітками за місцем проживання Олексій Янчук.
Важливо, що в окремих заїздах змагалися хлопчики та дівчатка. Останні не менш прудкі та вольові, й навіть більш організовані. А хлопчики нерідко порушували правила, ще до старту вириваючись вперед або на півдорозі завертаючи назад, щоб проїхатися знову. Зовсім юних водіїв толокарів до фінішу заманювали батьки закликами чи іграшками. Переможців заїздів було багато. Радості — не передати словами. Хтось підстрибував, хтось просився мамі на руки, хтось весело плескав у долоні. Особливо, коли вручали величезні пакети з подарунками, за якими ледь видно було учасників.
“Моя донечка змалечку бере участь у подібних змаганнях. Ще немовлям повзла до фінішу на міських бейбі-перегонах. Цього разу їхала на самокаті. Дуже хотіла виграти гарний приз та поспілкуватися з великою кількістю бадьорих однолітків. Заїзд був чесним, перемогли найкращі!”, — ділиться враженнями мама учасниці Ірина Матвійчук.
Дитячий транспорт роздавали учасникам організатори, щоб усі були в рівних умовах. А, щоб налаштувати їх на спортивне змагання, до початку заїзду організували руханку під бадьору музику.
Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *