Без категорії

Чесний бізнес — успішна громада

За ініціативи міської ради в громаді запрацював проєкт “Чесний бізнес”

Відповідну відзнаку “Чесний бізнес” віднині отримують хмельницькі роботодавці, які сумлінно ведуть бізнес, роблять вагомий внесок у розбудову нашої громади і є прикладом того, як бізнес може бути чесним та прибутковим і працювати на благо громади.
Яка мета проєкту? Насамперед, це стимулювання роботодавців, організацій та приватних підприємств, які забезпечують гідний рівень заробітної плати та високі соціальні стандарти; своєчасно та в повному обсязі сплачують податки, дбають про офіційне працевлаштування, сплачуючи за працівників внески до фондів соціального страхування, гарантують офіційний трудовий стаж, виплати лікарняних, відпускних. Про це повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення.
Але окремі роботодавці намагаються мінімізувати свої витрати: виплачують заробітну плату в “конвертах”, використовують не задекларовану працю, порушують терміни сплати податків та інших загальнообов’язкових платежів. Тому управління праці та соціального захисту населення продовжує моніторинг рівня заробітної плати суб’єктів господарювання на території Хмельницької міської територіальної громади. Також акцентовано на своєчасній та в повному обсязі сплаті податків, адже від цього залежить наповнення бюджету громади, з якого фінансуються інвестиційні проєкти, будуються дороги, школи, дитячі садочки та залежить добробут наших громадян.
Завдяки прозорому бізнесу в Хмельницькій громаді реалізується чимало проєктів, наприклад: будівництво другої черги водогону від с. Чернелівка Красилівського району до м. Хмельницького; будівництво Палацу спорту на вул. Прибузькій, 5/1А; будівництво Льодового палацу на вул. Прибузькій, 7/3А; будівництво автодорожнього тунелю під залізничними коліями на перегоні Хмельницький в мікрорайоні Гречани; будівництво навчально-виховного комплексу на вул. Залізняка, 32 (ІІ черга будівництва — початкова школа); будівництво спеціалізованого залу боксу на території спортивного комплексу “Поділля”, ДЮСШ №1 на вул. Проскурівській, 81; будівництво сміттєпереробного комплексу; створення та розвиток індустріального парку “Хмельницький”.
Першими, хто отримав відзнаку “Чесний бізнес” (наліпку з QR-кодом, яка підтверджує прозору діяльність), стали керівники 15 підприємств Хмельницької громади: ПрАТ “Хмельниччина-Авто”, ТОВ “Дювельсдорф-Україна”, ТОВ “Будматеріал”, ТОВ “Екопласт”, ТОВ “Металтехобробка”, ПНВП “Корпускула”, ТОВ “Аспік груп”, ТОВ “Клініка “Свій лікар”, Хмельницька філія ТОВ “СЕ-Борднетце-Україна”, ТОВ “Мрія забудовника”, ПП “Хмельницькліфткомплект”, ТОВ “Фарм-Холдинг А.Г.”, ТОВ “Укрстандарт”, ТОВ “Зарічанка”, ТОВ “Валон-А”.
Тільки завдяки чесному бізнесу можна побудувати успішну громаду, яка здатна творити стабільну економіку, соціальний добробут та колективну свідомість.

Тетяна Озерна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *