Без категорії

Запрошує перший спортивний ліцей

З першого вересня в Хмельницькому запрацює спортивний ліцей, де учні освоюватимуть різні види спорту, а також розкриють і вдосконалять свої спортивні навички.
Вже завершився перший набір до ліцею учнів 7-11-х класів. Юних спортсменів набирали з усієї області. Тут учні опановуватимуть футбол, гандбол, вільну боротьбу, футзал, дзюдо,бокс, здобуватимуть також обов’язкову загальну освіту. І для цього вже створені необхідні умови. Про це повівдомили в департаменті освіти та науки міської ради.
Новий ліцей створений на базі колишньої санаторної школи-інтернату №2 і також працюватиме зі збереженням у складі закладу освіти інтернату з цілодобовим утриманням учнів. Тобто певна частина вихованців матиме змогу перебувати у ліцеї цілодобово. За підсумками навчання випускники отримають відповідний документ про освіту.
Символічно, що навчання у спортивному закладі розпочинається в олімпійський рік, і є надія, що кількість олімпійських призерів-хмельничан зростатиме, його випускники примножать славу хмельницького спорту, а головне — популяризуватимуть здоровий спосіб життя. Директорка ліцею Леся Підгорна повідомила, що зараз у ліцеї працюють над підбором тренерського складу.
“Ми співпрацюємо з головами федерацій із тих видів спорту, які у нас представлені. І вони будуть рекомендувати своїх тренерів, які працюватимуть з дітьми”, — зазначила вона.
Загалом на забезпечення навчального процесу в новому ліцеї з міського бюджету виділено 4,27 млн грн. “Це для того, щоб закрити потребу на найближчі місяці. Далі ми будемо бачити і кількість дітей, і штатний розпис, і необхідні кошти для функціонування закладу”, — пояснила директорка департаменту освіти та науки міської ради Надія Балабуст. Додала, що поки мінімальна кількість учнів — не менше двохсот.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *