Без категорії

Сучасний спортзал плюс дев’ять нових аудиторій

“Новий корпус ліцею №17 на фініші. Завершуємо у серпні. В новому навчальному році тут вже будуть навчатися діти. Добудований корпус — це спортивна зала понад 200 кв. м, господарські будівлі, 7 класів для 210 учнів, 2 комп’ютерних класи. Замінюємо всі мережі, капітально ремонтуємо дах в існуючому корпусі і робимо благоустрій. Другою чергою буде вуличний багатофункціональний спортмайданчик і утеплення існуючого корпусу”, — повідомив у Фейсбуці міський голова Олександр Симчишин, продовжуючи свої хроніки освітнього будівництва.
Це багатоетапне будівництво, на яке було виділено 15,4 млн грн. з міського бюджету, і яке розпочалося ще в листопаді 2018 року, — одне з найскладніших серед освітніх новобудов та реконструкцій. Адже його територія в самісінькому центрі міста, затиснена сусідніми спорудами, тому обмежена в будівельних маневрах. Однак необхідність реконструкції назріла давно. Директор ліцею №17 Вадим Пірог розповідав, що раніше у в одному з найпрестижніших міських закладів не було спортивного залу, учні займалися у невеличкій спортивній кімнаті. Крім того, навчальні аудиторії вже давно перевантажені, у тому числі й для учнів молодшої школи.
Тендер на будівництво тоді виграло ПП “Будремпроєкт-стандарт”. Працівники підрядної організації одразу взялись до справи: демонтували старе аварійне приміщення, підготували котлован для подальшого облаштування фундаменту та необхідних комунікацій. Завершити будівництво планували наприкінці 2019 року, ввести об’єкт в експлуатацію не раніше 2020 року. Однак час здачі об’єкта довелось перенести: роботи затягувались через обмеженість території, на якій працює важка будівельна техніка, до того ж, внесла фінансові корективи епідемія коронавірусу. Тепер роботи на завершенні, і 1 вересня ліцеїсти відзначатимуть новосілля у оновленому, просторому приміщенні.

Вікторія Катрич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *