Без категорії

Спекотне літо на руку “домушникам”

З початку року в Хмельницькому жертвами квартирних
крадіїв стало понад 70 сімей. Левова частка злочинів
скоєна влітку, коли містяни на відпочинку.

За словами поліції, грабіжники беруть під приціл новобудови, де новосели ще не знають один одного. Відповідно, на незнайомих людей, які відчиняють двері сусіда, реагують без жодних підозр.
Аби пробратись до квартири жертви, досвідченому злодієві вистачає всього декілька хвилин. За 5-7 хвилин він встигає знайти коштовності та гроші і так само швидко покинути помешкання. Працюють “домушники” вправно і без помітних слідів. Відтак, повернувшись з відпустки, власники квартири навіть не одразу виявляють зниклі речі. “Найчастіше відбуваються крадіжки в мікрорайоні Озерна, оскільки там найбільше новобудов, і мешканці не знають, чи це прийшли будівельники, чи крадії. Навіть якщо ті виносять великогабаритні речі, то, переважно, ніхто не звертає на це уваги, тому що не знайомі сусіди між собою”, — пояснює старша інспекторка з комунікації Хмельницького районного управління поліції Людмила Берестовська.
За словами поліцейської, з 70 злочинів щодо квартирних крадіжок, Втім, щоб вберегти від пограбування своє помешкання, правоохоронці радять знайомитися з сусідами. Також рекомендують встановлювати в будинку камери відеоспостереження, а в квартирах надійні замки. А ще — не тримати великі суми грошей вдома.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *